banner564

“Topraksız devlet olmaz”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisini ziyarete gelen konuk heyetlere müzakereler hakkında bilgi verdi

“Topraksız devlet olmaz”
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün,  Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ile “9. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali”ne katılmak üzere KKTC’ye gelen konuk heyeti ve Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mustafa Demir ve dernek yetkililerinden oluşan heyeti ayrı ayrı kabul etti. Eroğlu kabullerinde, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik sürdürülen müzakereler hakkında konuk heyetlere bilgi verdi.
Tatlısu Belediye Başkanı Orçan kabulde yaptığı konuşmada, adına festival düzenledikleri harnubun KKTC’nin en önemli ekonomik değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu ürünün dünyaya tanıtılması için çalıştıklarını söyledi.  
“Orçan, bu yıl Türkiye’den birkaç firmanın da devreye girmesiyle harnubun fiyatında az bir artış olduğunu kaydederek, “Harnup gerçek değerini yine bulamadı” dedi.

“Haklarımıza sahip çıkacağız”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ise konuşmasında harnubun ülke için bir değer olduğunu vurgulayarak, KKTC’de yetiştirilen ürünlere sahip çıkmak adına festival düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. 
Kabuldeki konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Eroğlu, müzakere masasındaki en zor konu başlıklardan birinin toprak olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Topraksız devlet olamayacağımıza göre elbette ki toprağımıza sahip çıkacağız ama bunun için önce insanların kendi yerleşim yerlerine sahip çıkması gerekir ki bizimde elimiz müzakere masasında daha güçlü olsun” dedi.

“Birlik ve beraberlik korunmalı”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mustafa Demir ve dernek yetkililerinden oluşan bir heyeti kabulünde ise geçmişte Trabzon ziyaretinde karşılaştığı ilgiden duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Eroğlu, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs’a yerleşen Trabzonluların, KKTC’yi vatan olarak benimsediğini, zaten neticede tüm Kıbrıslı Türklerin anavatanının da Türkiye olduğunu söyledi.
Kıbrıs sorununda ve müzakerelerde birlik beraberliğin önemini vurgulayan Eroğlu, “Kıbrıslı Türkler olarak birlik ve beraberliğimizi koruyabilir, Güney’e verdiğimiz mesajlar bir olursa müzakere masasında istediğimiz şekilde bir antlaşmanın yollarını açabiliriz belki…” dedi


Demir: Desteğe hazırız
Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir de, Federasyon’un 20 yıl geçmişi bulunduğunu ve 250 derneğin bir üst kuruluşu olduğunu kaydetti.
Federasyon’un şoven veya radikal herhangi bir düşüncesi bulunmadığını ifade eden Demir, farklı ülkelerden hemşehri derneklerle işbirliği içerisinde olduklarını ancak KKTC’ye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakerelerdeki duruşunu desteklediklerini kaydeden Demir, “Barışçıl bir yapınız var ve Güney’e verdiğiniz mesajları okuyoruz. Biz de Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak elimizden ne gelirse yapmaya, siyasete iletmeye hazırız” dedi.

Büyükyılmaz: Eroğlu’na güvenimiz tam
Türkiye’den gelen heyete eşlik eden KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ise, Cumhurbaşkanı’na müzakerelerde destek ve inançlarının tam olduğunu vurguladı.
Kıbrıslı Rumlarla “bir uzlaşmaya gidilmesinin mümkün olmadığına inandıklarını” ifade eden Büyükyılmaz, 1974’ten sonra KKTC’ye yerleşen Trabzonluların müzakerelerde Eroğlu’nun kırımızı çizgilere sadık kalacağına inandığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 10:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Genç Demokrat
Genç Demokrat - 1 yıl Önce

Yazarın görüşlerinde kısmen doğruluk payı var. Bu raddeye gelmede yetmez ama evetçilerin, liboşlarında katkıları var. Çorbada çeşni bol. İşleri bitince ya tasfiye edildiler yada kovuldular. Şimdi bunlar şaşkın ördek gibi bana kim vurdu diyorlar. TR’nin NATO ‘ya girmesinde bence 1950 yılında Kore savaşına asker göndermemiz büyük oranda fayda sağlamıştır. Zaten 1946 seçimleri çok partili olarak yapılmıştır. 1952 yılında NATO ‘ya alındığımızda TR’de Cumhuriyet, Yunanistan’da Krallık vardı. Adalet , hukuk bir gün herkese lazım olur. Bardağın dolu tarafından bakarsak umutsuzluğa gerek yok. “ Herşey çok güzel olacak”.

Genç Demokrat
Genç Demokrat - 1 yıl Önce

Yazarın görüşlerinde kısmen doğrular var. Ama Cumhuriyeti kuran Atatürk ve yol arkadaşlarını bazıları ile ayni kefeye koymak haksızlık. İşlerin bu raddeye gelmesinde yetmez ama evetçilerin, liboşlarında katkıları var. İşleri bitince bunların bazıları kibarca tasfiye edildi. Bazılarıda kovuldu. Şimdi bunlar şaşkın ördek gibi; bana kim vurdu diyor. TR Kore’ye asker göndermesi ile 1952 yılında NATO’ya alınmıştır. 1946 yılındaki seçimlerde çok partili olarak yapılmıştır. Adalet hukuk herkese birgün lazım olur. Fazlada umutsuzluğa gerek yok. Gençliğimiz var. “ Herşey çok güzel olacak “.

Genç Demokrat
Genç Demokrat - 1 yıl Önce

Yazarın makalesinde kısmen haklılık payı var. Cumhuriyet’i kuran Atatürk ve yol arkadaşlarını sonradan gelen bazı gelenlerle ayni kefeye koymak büyük haksızlık. İşlerin bu raddeye gelmesinde yetmez ana evetçilerin , liboşlarında katkısını unutmayalım. İşleri bitince kimileri kibarca tasfiye edildi. Bazıları da kovuldu. Şimdi bunlar günah çıkartıyor. Şaşkın ördekler gibi bana kim vurdu diyorlar. Unutmayalım adalet bir gün herkese lazım olur. Fazlada karamsar olmayalım. Gençliğimiz var. “ Herşey çok güzel olacak”.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Mustafa Kemal Atatürk Bugün Türkiye’de olanları bir görüp duyabilse yattığı mezarda kemikleri sızlardı ! gerici ve yobaz Osmanlı’dan kurtardığı Laik Türkiye maalesef yine Osmanlı olmaya geri dönüyor !!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474