banner564

Töre: ABD’ye dur denmeli

Gazze sınırında 60'dan fazla sivili katleden, 3 bine yakın masumu yaralayan İsrail'e tepkiler sürüyor

Töre: ABD’ye dur denmeli
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “Filistin halkına yapılan soykırımı gördükçe Kıbrıs’ta Türkiye’nin etkin ve fiili garantisine daha çok ihtiyacımız olduğu ortaya çıkar” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Töre yazılı açıklamasında, Filistin halkına karşı yürütülen katliamın yıllardır soykırım olarak devam ettiğini belirterek, bu soykırımın destekleyicileri ve kışkırtıcıları arasında başta ABD olmak üzere AB’nin güçlü ülkelerinin de yer aldığını kaydetti.
“Amerika’ya dur diyecek yeni bir dünya düzeni mutlaka oluşmalıdır” diyen Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten daha büyüktür” ifadesinin gerçeğin ifadesi olduğunu kaydetti.
Töre, “Cumhuriyet Meclisi’nden yetki almadan Türkiye’nin müdahale hakkını ortadan kaldıracak Guterres çerçevesini ‘stratejik anlaşma olarak imzalayalım’ diyen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanlış yolda olduğunu” da ifade etti.

Tepki mesajları sürüyor
Öte yandan Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Kıbrıs Türk Mühendis Ve Mimarlar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Derviş Dağman, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Başkanı Selma Eylem birer açıklama yaparak İsrail’i kınadı saldırıyı lanetledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474