banner564

Toros: Teşvik gerekli

Toros, her iki lider tarafından barışın tesis edilebilmesi için iş dünyasının sürece katılmasının elzem olduğunu belirtti

Toros: Teşvik gerekli
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, Güney Lefkoşa’da Hilton Park Nicosia Hotel’de düzenlenen 11. Kıbrıs Zirvesi kapsamında “Kıbrıs Sorununa İş Dünyası Perspektifinden Bakış: Bir Umut Işığı?” başlıklı panelde tek Kıbrıslı Türk olarak “tarihi” bir konuşma yaptı.
Dünyanın önde gelen iş dünyası yayınlarından The Economist tarafından gerçekleştirilen bu yılki Kıbrıs Zirvesi’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Toros’un, etkinlik süresince Avrupa iş ve siyaset dünyasının yanı sıra akademi çevreleri ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticileri ile de önemli temaslar kurduğu belirtildi.
Toros, zirvedeki konuşmasında, Kıbrıs sorununun uzun süredir tüm dünyanın gündeminde olduğuna vurgu yapan Toros, “Halihazırda devam etmekte olan çözüm süreci neden öncekilerden daha farklı olmasın?” diyerek adayı her iki toplum için siyasi istikrarlı, güvenli ve refah bir yuvaya dönüştürecek çözüm odaklı bir sürece ulaşmak için mevcut umut verici atmosferin nasıl kullanılabileceğine odaklanılması gerektiğini dile getirdi.
Toros, “iş dünyasının sürece dahil edilmesinin, her iki lider tarafından barışın tesis edilebilmesi için elzem olarak kabul görmüş olmasına rağmen, özel sektörün sürece katılımını cezbedecek teşvik sisteminin henüz oluşturulmadığını” belirtti. Toros ayrıca, ilerleme stratejisini formüle ederken süreci sahiplenmeye ve sonuçların sürdürülebilirliğine yardımcı olacağından özel sektörün sürece daha geniş bir ölçekte dahil edilmesi tavsiyesinde bulunarak “Bu, hem kamunun hem de özel sektörün daha yenilikçi düşünmesini gerektirecektir” dedi.
Toros, şöyle devam etti: “Her iki tarafın iş çevrelerinin büyük bir çoğunluğunu temsil eden Odalar olarak bizler, statükoyu kabul edilemez sayıyor ve statükonun uzamasının tüm taraflar için ciddi olumsuz sonuçlar doğuracağını değerlendiriyoruz. İki toplumlu ilişkileri normale döndürmek için sivil toplumun sürece katılımının artırılması şarttır.”

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474