banner564

Tövbe tövbe

Selimiye Cami’nin imamı ve beraberindeki 3 kişi, kiliseden çalınan tarihi eserleri satmak üzereyken suçüstü yakalandı

Tövbe tövbe
banner598

Suna ERDEN
Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen polis, aralarında din görevlisi bir zanlının da bulunduğu 4 kişiyi kiliseden çalınmış tarihi eserleri satmak üzereyken suçüstü yakaladı. 
İddialara göre; henüz tespit edilemeyen bir kiliseden etnografik nitelikteki 5 şamdan ile 2 adet çanı çalan Din Görevlisi Erhan Bayandursun ile suç ortakları Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun Lefkoşa Okullar yolunda çalıntı tarihi eserleri satmak için bekledikleri esnada polis tarafından yakalandı. 
Zanlıların içerisinde bulunduğu Van araçta yapılan aramada satışa hazır ve paketlenmiş kilise malları emare olarak alınırken, dört zanlı gözlatına alındı.
Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Satışa hazır ele geçirildi
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılarak tutukluluk talep edildi. Soruşturmayı yapan polis, 5 Mayıs 2019 tarihinde saat 23.30 sıralarında Lefkoşa’da Okullar yolu üzerinde bulunan park alanı içerisinde operasyon düzenlendiğini söyledi.
Polis, park alanı içerisinde ES 245 plakalı van araçta yapılan aramada satışa hazırlanmış bir şekilde paketlenen 2 adet tunç kilise çanı, 5 tane çeşitli boy ve ebatlarda bakır şamdanlar ele geçirildiğini açıkladı. ES 245 plakalı van araç içerisindeki eski eser nitelikteki tüm malzemelerin emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlılar Erhan Bayandursun, Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun’un tutuklandığını belirtti. 

Hangi kiliseden çalındığı araştırılacak
Ele geçirilen çan ve şamdanların etnografik nitelikteki olan eski eser kilise malları olduğunu kaydeden polis, zanlıların hangi kiliseden kilise mallarını nereden aldıklarının araştırılması gerektiğini belirtti.
Polis, zanlılardan ifade alındığını, verdiklerini ifadenin araştırılacağını ifade ederek, 3 gün süre istedi.
Mahkeme haklarında, “Etnografik nitelikteki olan eski eser kilise mallarını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurma" suçundan soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ELHMAMDULILLAH, HERKESİN GERÇEK YÜZÜ ORTAY ÇIKSIN..

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473