banner564

Tuğba Tüken 15 aylık oğlunu geri istiyor

Sosyal Hizmetler’e bıraktığı 15 aylık oğlunu geri almaya giden 20 yaşındaki anne,  bebeğin koruyucu aileye verildiğini duyunca evi bastı; vurdu, kırdı, döktü

Tuğba Tüken 15 aylık oğlunu geri istiyor
banner598

 Suna ERDEN

   Gönyeli’de önceki gün ender görülen bir olay yaşandı.  Henüz 15 aylık olan oğlunu yurda veren 20 yaşındaki Tuğba Tiken, 15 gün sonra Sosyal Hizmetler Dairesi’ne giderek bebeğini geri almak istediğini söyledi. Burada, bebeğin koruyucu aileye verildiğini öğrenen Tiken, adeta çılgına döndü.
    Koruyucu ailenin evini basan ve koruyucu anne N.D.’yi de darp eden Tuğba Tiken, bir süre sonra soluğu polis karakolunda aldı. Kuruyucu anneyi tırnaklarıyla darp eden Tuğba Tiken, şikayet üzerine karakola götürüldüğü zaman kadın polise kafa atarak burnunu kırdı.
   Hakkında soruşturma başlatılan genç anne dün tutuklama talebiyle duruşmaya çıkarılırken, “Çocuğumun vekaletini aldılar ancak kağıdı imzalarken ne olduğunu bilmiyordum, okumadım. Ben yurtta büyüdüm, çocuğum da yurtta büyüsün istemedim”dedi.

15 günde pişman oldu
Duruşmada aktarılan iddialara göre; Tuğba Tiken 14 Kasım 2018 tarihinde 15 aylık çocuğunun ebeveyin haklarını Sosyal Hizmetler Dairesi’ne devretti. Sosyal Hizmetler Dairesi, bebeği koruyucu aileye verdi. Zanlı Tiken, 30 Kasım tarihinde ise koyucu anne N.D.’nin evine gidip bebeği almak istedi. Zanlı, .D.’nin evine izinsiz girip, mülküne tecavüz suçu işledi.Zanlı Tiken eve zorla girdikten sonra yatağında yatan bebeği aldı ve dışarı çıkmak istedi. Bu esnada kendisine engel olmaya çalışan N.D.’nin sağ koluna tırnaklarını batırmak suretiyle ciddi bir şekilde darp etti.
Zanlı Tuğba Tiken, çocuğu alıp olay yerinden ayrıldı.Sosyal Hizmetler ve N.D.’nin şikayeti üzerine zanlı bebeği aldıktan birkaç saat sonra gözaltına alındı. Zanlı polis karakolunda hücreye konulmak istendiği esnada ise hücre görevlisi olan kadın polis memurunun burnuna bir kez kafa atıp, burnunu kırdı.

Çocuğu kaçırabilir
Tutuklama talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlının 2 gün süre ile polis hücresinde kalması talep edilirken, çocuğu kaçırdığı esnada olayı görenlerden ifade alınacağı, bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceği belirtildi.
Olayı soruşturan polis, zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere etki edebileceğini, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne teslim edilen çocuğunu tekrardan kaçırabileceğini ve koruyucu aileye tekrar saldırma girişiminde bulunabileceğini vurguladı. Polis, zanlının serbest kalmasının çocuğun güvenliği açısından tehlike arz ettiğini belirterek, iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Okumadan imzaladım
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Tiken ise çocuğunun elinden alındığını öne sürdü ve şunları iddia etti: Polise vurdum ancak burnunu kıracak şekilde değil. Yavaş vurdum. Ayrıca beş kişi beni darp etti.Çocuğumun vekaletini aldılar ancak kağıdı imzalarken ne olduğunu bilmiyordum,okumadım. Ben yurtta büyüdüm, çocuğum da yurtta büyüsün istemedim.”
Zanlının beyanlarının ardından mahkeme, soruşturma amaçlı 2 gün tutukluluk kararı verirken, 
zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine de emir verdi.

Geçmişi olaylı
Öte yandan Gazimağusa’da yaşayan Tuğba Tiken, 2017 yılında uyuşturucu suçundan tutuklanmıştı. Zanlı Tiken, tutuklandığı 2017 yılı Haziran ayında 7 aylık hamileydi. Zanlı soruşturmanın ardından yargılanmak üzere 2 ay süre ile cezaevine gönderilmiş, bebeğini orada doğurmuştu. Zanlı Tiken 14 ile 17 yaşları arasında sık sık evden kaçtığı için de polis gündemine gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 04:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474