banner564

Tüketici tepkili

Mersin’de domatesin kilosu 1.5, KKTC’de 8 TL

Tüketici tepkili
banner598

   Türkiye’nin birçok bölgesinde domatesin kilosu 1.5 liraya satılırken, KKTC’de fiyatların 8 TL’ye kadar yükselmesi tüketicilerin tepkisine yol açtı.
   Yine Türkiye’de kilosu 2.5 TL olan kirazın KKTC’de 20 liraya satıldığı belirtildi.
   KKTC Tüketiciler Derneği, domates konusunda sadece fiyatların değil, kalitenin de tepki yarattığını belirterek halka boykot çağrısı yaptı.
    Dernek Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık, tüketicilerin en temel ihtiyaçları olan tarımsal ürünlerden domatesin bile tüm yaz mevsimi boyunca ihtiyacı karşılamayacak miktarda kalitesiz olarak piyasaya sürüdüğü görüşünü belirterek, Tarım ve Ekonomi Bakanlıklarını, bu olumsuz piyasa gelişmesine müdahale etmedikleri gerekçesiyle eleştirdi.
   Yılmaz Işık yaptığı yazılı açıklamada, “yerli üretimi yetersiz kalan domatesin ithalatına üreticilerin korunması adına izin verilmemesinin, tüketicileri yaz mevsimi boyunca kalitesiz ürün tüketmek zorunda bıraktığını” belirtti.
    Üretim fazlası tonlarca domatesin Türkiye’de döküldüğünü ve kilosunun 1.50 TL’den satıldığını belirten Işık, “KKTC’de mevsimi olduğu yaz aylarında 8.00 TL’den domates satılması ve tüketicilerin Güney Kıbrıs’ta alışveriş yapmaya zorlanması hükümet etme anlayışına sığmaz” dedi.
Işık, “hayvanların dahi tüketemeyeceği kalitede domateslerin piyasada satılarak hem vurgun yapıldığını hem de halk sağlığıyla oynandığını” savundu.
   Işık, Tarım ile Ekonomi ve Enerji Bakanlıklarına, bu ürünün ithalatına fiyat ve sağlık tespiti koşuluna bağlı olarak izin verilmesini ve tüketicilerin bu en temel besin ürünü ihtiyacının acilen karşılanması için çağrı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474