banner564

Tüketimi sağlıklı değil

KKTC’de aşırı derecede ‘Bolibif’ tüketenler, zamlı fiyatlara tepki gösterirken, Diyetisyen Şifa Atikoğlu, Diyalog aracılığıyla uyarıda bulundu:

Tüketimi sağlıklı değil
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Dövizdeki artış sonrasında marketlere yansıyan fiyat artışlarını sert bir dlle eleştiren vatandaşlar, en fazla da ‘Bolibif’ diye bilinen, kutu Beef’lerine gelen zammı eleştiriyor. Bu durum, Kıbrıslıların en fazla ‘Bolibif’ tükettiklerini ortaya koyarken, görüşlerine başvurduğumuz genç ve başarılı diyetisyenlerimizden Şifa Atikoğlu, özellikle hamile kadınların bu üründen uzak durmalarını tavsiye etti.
   “Bolibif tüketmek sağlığımız açısından gerekli bir besin değildir. İşlenmiş gıdaların tüketimi son yıllarda yapılan çalışmalarda kansere yol açabileceği ortaya çıkmıştır” diyen Atikoğlu şunları kaydetti:
   “İşlenmiş ürünler özellikle bebeklerin beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilemektedir. Hamile kadınlar doğacak olan çocukların sağlıkları için bu işlenmiş gıdalardan  uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Bu gıdalar düşük ve erken doğuma sebep olmaktır. İçerisinde nitrik ve nitrat tuzları biliniyor gıdalara parlaklık vermesi açısından ancak sağlığa zararlıdır. Bolibif işlenmiş gıda olmasının yanında konserve gıda olması açısından da risk taşıyor. Konserveler Bizfenol  A recine’lerinde oluşan özel bir kaplamaya sahiptir. Bu maddenin ismi önemli değil, ancak vücutta biriktiği ve etkilerinin hiç iyi olmadığı bilinmektedir.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474