banner564

Tüm kesimleri  kucaklayacak

Gencay Eroğlu, katılımcı, halk odaklı bir belediyecilik anlayışı yürütmeyi hedeflediğini söyledi

Tüm kesimleri  kucaklayacak
banner598

 Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu, katılımcı, halk odaklı bir belediyecilik anlayışı yürütmeyi hedeflediğini anlattı.

DP’den yapılan açıklamaya göre, Genç TV’de ‘Kıbrıs’ta Manşet’ programına katılan Eroğlu, devletin tüm kurumları ile işbirliği içerisinde, halka hizmet için yola çıktıklarını anlattı.
Belediye başkanının yeri geldiğinde kent için sağlık bakanı, yeri geldiğine eğitim bakanı gibi rollere de bürünmek zorunda kaldığını belirten Eroğlu, tüm kesimleri kucaklayarak, parti rozetine bakmadan, taraf tutmadan bir idareyi Lefkoşa’ya getirmek amacında olduklarını ifade etti.
Adaylığının 24 saatlik zaman dilimi içinde geliştiğini anlatan Eroğlu, “Serdar Bey aradı ve teklif etti. Ardından da ‘çok zamanın yok’ diye de ekledi. Okyay Bey kendi özel nedenlerinden dolayı vazgeçince, bana yapılan teklifi kabul ettim” dedi.
Çevreden ve halktan, şu anki yönetimle ilgili çok sayıda şikayet aldığını vurgulayan Eroğlu, belediye çalışanlarının da mutlu olmadığı yönünde duyumlar aldığını kaydetti.
“Kadın Eli Değmeli” şeklinde ortaya çıkan slogan hakkında da konuşan Eroğlu, “Doğrusunu söylemek gerekirse bu bizim çıkardığımız bir slogan olmadı, tamamen halkımızın kendi kendine yakıştırdığı bir söylem oldu” ifadelerini kullandı.
Lefkoşa’da araba park yeri olmadığını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
“Otopark yok ama zabıtalar her yerde. İnsanlara park yeri sağlamayacaksınız ardından da gezip gezip hatalı park edenleri yazacaksınız; bu olacak şey değildir. Elbette trafik kurallarına uymak zorundayız ancak halkın en çok şikayet ettiği şeylerden birisi bu. Park yeri yokken bu insanlar nereye park edecek? Kimse bunu düşünmüyor ama biz düşünüyoruz. Benim projelerim arasında yeni yapılacak olan binalara, apartmanlara ve ya daha önceden yapılmış ve uygun olan yapıların bodrum katına otoparklar yapmak olacaktır. Avrupa’da bu işler böyledir. Biz niye aynını uygulamayalım?”

Bazı örgütleri ziyaret etti
Öte yandan Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Belediye Başkan adayı Gencay Eroğlu, TMT Mücahitler Derneği ve Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret etti.
DP’den verilen bilgiye göre Eroğlu, dernek ziyaretlerinde yöneticiler ve üyelerle sohbet etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474