banner564

Turizm savaşı

Güney Kıbrıs’taki otellerde yer bulamayan Rumlar ve Ruslar, daha düşük fiyat ve daha fazla olanak sunan kuzeydeki otellere kaymaya başladı

Turizm savaşı
banner598
 Türkiye’nin, Rusya ile yaşadığı sorunlardan ve terör faaliyetlerinden yararlanan Güney Kıbrıs, turizmde müthiş bir patlama yaşıyor.
   Yayınlanan istatistik bilgilere göre, geçtiğimiz Mayıs ayında Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden turist sayısı 364 bin 943’e ulaştı. Bu rakamın, bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 18,7 oranında fazla olduğu belirtildi.
   Fileleftheros gazetesine göre Güney Kıbrıs’a en fazla turist İngiltere, Rusya ve Yunanistan’dan gidiyor.
   Güneydeki otellerde yer bulamayan yerlilerin önemli bir kısmı ise tatil için Yunanistan’a giderken bir kısmının da Kuzey Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellere yöneldiği bildirildi.

Kuzeye gelen Ruslar da var

   Güneydeki otellerde yer bulamayıp, kuzeydeki otellerde konaklayan Rumların ve Rusların sayısında artışların olduğunu belirten turizmciler “hem fiyat, hem de kalite açısından Rumlardan çok daha iyiyiz” diyor ve ilgililerin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini öneriyor.
   Güney Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellerde iki kişinin ‘Yatak-Kahvaltı’ en düşük 350 Euro’ya kalabildiğini belirten turizmciler, kuzeyde şu an için ‘Herşey dahil’ iki kişilik fiyatın 200-250 Euro olduğuna dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474