banner564

Örnek mücadele

“Çocuk gelin” temalı birçok resim sergisi açan Selvi Sertdemir, kızların mutlaka okutulması gerektiğin söyledi.

Örnek mücadele
banner598
Melin DOBRAN
Selvi Sertdemir kendisinin de çocuk gelin olduğunu ve buna “Dur” demek için resim sergileri açtığını söyledi. Sertdemir, 13 yaşında gelin olduğunu ifade ederek, bu projeyi kendi yaşamından esinlenerek hazırladığını dile getirdi. Kız çocuklarının çocuk yaşta gelin olmasına karşı olan Sertdemir, çocukların okuması gerektiğini vurguladı. “Çocuk gelinlere hayır” sloganıyla yola çıktığını belirten Sertdemir, açtığı “Çocuk gelin” temalı sergilerin oldukça ilgi gördüğünü söyledi. Sertdemir, hem Kıbrıs’ta hem de Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, bu sergi sayesinde kendisini destekleyen birçok kişinin olduğunu belirtti.

“Çocuk gelinlere hayır”
Selvi Sertdemir şöyle konuştu,  “Ben 13 yaşında evlendim. 14 yaşında anne oldum. Evlenmek yerine okumak istiyordum. Kendi yaşantımdan esinlenerek 2014 yılında “Çocuk gelinlere hayır” diye bir proje hazırladım. Sadece Kıbrıs’ta sergi açmayı düşündüm ve açtım da. Beklentimin üzerinde katılım ve ilgi oldu. Sanatın her dalından destek aldım. Sergiyi açmadan önce Türkiye’deki ressamlara çağrı yaptım. Onlar çocuk gelin temalı resimler yaptı. Ressamlar resimlerini alıp Kıbrıs’a geldi. Geçtiğimiz Şubat ayı sergimi açtım. 3 günlük bir sergiydi. Mart ayında ise Gazimağusa’da açtım. Resimlerin satışından elde edilen gelir ise yardıma muhtaç çocuklar ve engelliler için bağışlandı. Çocuk gelini Nisan ayında İstanbul’a götürdüm. Orada daha büyük bir ilgi ve destekle karşılandım. Mayıs ayında ise Marmaris’te 2. kez 4. sergiyi açtım.

“Yılmadan uğraşacağım”
Zaman zaman ailemden ve halktan ‘neden böyle bir şey yaptın’ diye tepki aldım. Ben çocuk gelin oldum. Bunun nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Çocuk gelinler olmasın diye böyle bir proje hazırladım. Çocukların gelin olmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu yolda önüme çok engel çıktı ama ben hepsini aştım. Belki ileride daha büyük engeller çıkacak ama ben yine yoluma, yılmadan devam edeceğim. Ben okumak istiyordum. Hayallerim vardı. Öğretmen olmak istiyordum. Dışarıdan çocuk gelişimi okudum ve 6 yıldan beridir SOS Çocuk Köyü’nde eğitici anne olarak görev yapıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473