banner564

“Kooperatifleşin”

“Mesarya’ya verilen suyun bir kısmı Maraş’a ulaştırılacak” diyen Çavuşoğlu, seracılara tavsiyede bulundu:

“Kooperatifleşin”
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maraş bölgesini ziyaret ederek, seracılarla bir araya geldi.
Çavuşoğlu, seracıların sorunlarını yerinde incelemek ve Su Temin Projesi kapsamında adaya ulaşan suyun, ilerleyen yıllarda tarımda kullanılacak kısmına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için gerçekleştirilen toplantıda KKTC Seracılar Birliği ile Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği başkan ve üyeleriyle toplantı yaptı.
Bakanlık açıklamasına göre ziyaretinde Çavuşoğlu’na Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve bağımsız Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek eşlik etti.
Çavuşoğlu, seracılara yönelik konuşmasında, Mesarya bölgesine verilecek suyun bir kısmının Maraş’a ulaştırılacağını belirterek, su geldikten sonra yapılacak üretimin planlanması için üreticilerin de kooperatifleşmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Dinçyürek: Üretimin maliyeti önemli
Mağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de konuşmasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı döneminde su konusunda yapılan temasları anlattı.
Dinçyürek, önceki durumun tarım suyunun Maraş’a verilmemesi yönünde olduğunu ifade ederek, Aralık 2014’te Türkiye’de gerçekleştirdikleri temaslar neticesinde Maraş’ın da su verilecek bölgeler arasına girmesi yönünde görüş birliğine varıldığını kaydetti.
Ada genelinde seracılığın yüzde yetmişinin gerçekleştirildiği bölge için önemli olanın, buradaki suyun maliyetinin ne olacağı, bu maliyetlerle üretimin nasıl yapılacağı ve üretilen ürünlerin pazarlama noktasında nasıl bir organizasyon yapılacağı olduğunu söyledi.

Arter: Ülke tarımının büyük bir kısmı Maraş’ta
Toplantıda konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, ülke tarımının büyük bir kısmının bölgede yapılması, toprak yapısının verimli olması ve işin ehli üreticilerin bölgede bulunması gibi faktörlerle önem arz eden Maraş bölgesine Türkiye’den gelecek tarımsal amaçlı suyun daha sonra düşünüleceği noktasında bir algı oluştuğuna dikkat çekti.
Bölgenin tarımsal açıdan geleceğinin ne olacağı konusunda görüş alışverişinde bulunmak için bu toplantının gerçekleştirildiğini belirten Arter, bu koordinasyonu sağlamanın yerel yönetimlerin görevi olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474