banner564

Turizmin en başarılı yılı

Merit Grubunun İsrail’de 200 bin doların üzerinde harcama ile gerçekleştirdiği tanıtım kampanyaları etkisini gösterdi

Turizmin en başarılı yılı
banner598
Mert ÖZDEŞ
Ülke turizmine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayan, Kuzey Kıbrıs’ın en büyük yatırım grubu Merit Otelleri’nin Lübnan’dan sonra İsrail’deki tanıtım kampanyası meyvelerini vermeye başladı.
   Geçen yıla oranla bu yıl Kuzey Kıbrıs’a gelen İsrailli turist sayısında yüzde 50’nin üzerinde artış yaşandığı belirtilirken, önümüzdeki aylarda bunun daha da artacağı belirtildi.
   Kuzey Kıbrıs’ta kişiye özel hizmet, lüks ve kaliteyi bir arada sunan Merit’in, 200 bin doların üzerinde harcama ile İsrail’deki tanıtım kampanyasını yürüten Marketing Koordinatörü Leyla Kırca, adaya gelen turistlerin çok memnun ayrıldıklarını söylerken, Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turham hizmet kalitesinden ödün vermediklerini ve bunun çok etkili olduğunu ifade etti.

Kırca: Besim Tibuk, öngörüsünde haklı çıktı
İsrail’de yürüttükleri tanıtım kampanyasının başarısının ülke turizmine yansıdığını görmekten duydukları mutluluğu anlatan Leyla Kırca şunları söyledi: 
   “Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un fikri üzerine İsrail pazarına açılma karar aldık. İsrail asıllı olmam dolayısıyla Besim Bey, ‘böyle bir projeye ne dersin?’ diyerek, yola çıkmamı istedi. Akabinde, İsrail’de bir Televizyon kanalında ana haberleri sunan bir gazeteciyi otelimizde ağırladık. Adayı gezerek çektiği görüntüleri ve yaptığı röportajları, ana haber bülteninde yayınladı. O görüntüler büyük ilgi gördü. 
   Gelen ilgi üzerine İsrail’de büyük bir tanıtım kampanyasına girdik. İsrail Televizyonlarında, ana haber bültenleri arasında tanıtım filmlerimiz yayınlandı. Tanıtımlara sosyal medyada devam ettik. Ülke genelinde üç yüz otobüste Merit Otelleri reklamları giydirildi. Bu reklamlar İsrail’in her köşesinde görüldü. Büyük bir tanıtım oldu. Etkisini hemen gördük. Çok sayıda acente ve tur operatörünün ilgisini çektik.
  Bu tanıtım kampanyası otellerimizden çok KKTC turizmine yaradı. Seyahat acentelerimiz İsrail ile bağlantılarını kurmaya başladı. Benim nazarımda kampanyamızın meyvelerini bugün bütün Kuzey Kıbrıs topluyor.
  Daha önceleri Kuzey Kıbrıs reklamları İsrail’de yasaktı. ‘Kuzey Kıbrıs’ reklamları için yıllarca uğraşmıştım ancak izin alamamıştık. Şimdi’ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ İsrail’de reklamlarımız yayınlanıyor.

Antalya’nın alternatifi oldu
İsrailli turistler artık Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye olmadığını iyi biliyor. Daha önceleri Antalya’yı tercih eden İsrailliler şimdi bir alternatif olarak Kuzey Kıbrıs’ı görüyorlar. Burada çok mutlular. Turist olarak ülkemize gelen birçok İsrailli emlak yatırımı yapıyor. İnşaat projelerine büyük ilgi gösteriyorlar. Öte yandan gece hayatı ve alışveriş konusunda talepleri oluyor. Otel dışında kaliteli hizmet bulamadıklarını söylüyorlar.”

Turhan: Artışlar devam edecek
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan ise İsrail pazarındaki artışın artarak devam edeceğini belirterek şunları kaydetti:
   “Bu başarıda Leyla Hanım’ın hakikaten büyük bir emeği var. Bu işin fikir babası Besim Bey geçtiğim yıl bana ‘göreceksin çok yakın bir gelecekte İsrailli ’den gelen turist sayısı, Türkiye’den gelen turist sayısı ile eşit olacak’ dediğinde bu bana biraz ütopik gelmişti açıkçası. Ancak geldiğimiz nokta itibarıyla buna doğru gidişin olduğunu görüyoruz. Rakip tesisler de bizi örnek alarak tanıtım kampanyasına giriştiler ve bu pazarda ciddi bir artış yakalandı. Otellerin birçoğunda bu pazarın yarattığı doluluk söz konusu. Bu artışın aratarak devam edeceğini düşünüyoruz. İsrail pazarındaki artışla 1,5 Milyon turist hedefini yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
   Uçaklarda yer yok, biletler çok pahalı. Mutlak suretle, KKTC’ye uçuşların sayıları artırılmalı. Uçuşlar arttıkça fiyatlara daha uygun seviyelere çekilebilir. KKTC uçuşlarının iç hat statüsüne alınması fiyatlara olumlu yansıyabilir. Ulaşım pahalı oldukça buraya istediğiniz sayıda turist getiremezsiniz. Bunun derhal düzeltilmesi gerekiyor. Sefer sayıları ve destinasyonları mutlaka artırılmalı. Bu noktada öncelikli olarak Türk Hava Yolları’na büyük sorumluluk düşüyor. Öncelikli olarak İstanbul-Ercan uçuş sayıları artırılmalı.” 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal
Kemal - 2 yıl Önce

Aslında bu siyasi bir neticedir.

İsrail KKTC yi tanımış oldu ????????????

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473