banner564

Türkiye’den candan katkı

Hemodiyaliz ve engelli hastaların hastanelere ulaşımlarında kullanılmak üzere 5 adet tam donanımlı araç bakanlığa teslim edildi

Türkiye’den  candan katkı
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Hemodiyaliz ve engelli hastaların hastanelere ulaşımını kolaylaştırması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla finanse edilen 5 adet tam donanımlı minibüs, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na teslim edildi. 
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, teslim sırasında yaptığı konuşmada, yapılan bağışın çok önemli bir eksikliği giderdiğine işaret ederek, diyaliz hastaları ve acil ihtiyaç durumunda evde bakımı yapılan hastalara hizmet vermek için Türkiye tarafından 5 tane aracın kendilerine hibe edildiğini söyledi. 
Ada çapında 184 diyaliz hastası olduğuna dikkat çeken Faiz Sucuoğlu, araçlardan 2 tanesini Lefkoşa’da tutup, 3 tanesini de Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’a göndereceklerini kaydetti. 
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, Kıbrıs Türk halkının ada üzerinde refah, huzur ve barış içinde yaşamasını, Kıbrıs Türk toplumunun gelişerek dış dünyaya daha çok açılmasını ve hak ettiği değeri devlet ve halk olarak görmesini amaçladıklarını söyledi. 
Kanbay, yaptıkları bağışın hastaları rahatlatmasını temenni ederek, yardımlarının devam edeceğini söyledi ve yaptıkları küçük katkının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474