banner564

Uçuşlar ucuzlar

Türkiye-KKTC arasındaki uçuşların ‘iç hat’ olarak gerçekleşeceğine ilişkin haberler turizmcileri memnun etti

Uçuşlar ucuzlar
banner598
Pelin YÜKSELAY
  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Ankara temasları sonrasında, Türkiye ile KKTC arasındaki uçuşların bundan böyle ‘iç hat’ olarak gerçekleşeceğine ilişkin açıklaması turizmcileri memnun etti.
  Yaşanan son gelişmelerden dolayı bazı acil önlemlerin şart olduğunu söyleyen Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, uçuş fiyatlarının ucuzlayacağını söyledi.
  Diyalog’a konuşan Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ da, işletmelerin ayakta kalabilmesi ve istihdamlarını koruyabilmeleri açısından bu kararın önemli olduğunu ifade etti.

Tolun: Bu karar, bizim önerimizdi
  KITSAB Başkanı Orhan Tolun, konuyla ilgili olarak Diyalog’a şunları söyledi:
  “22 Temmuz Cuma günü, Turizm Bakanlığı’nda, bakanlık heyeti, TC Yardım Heyeti, KITSAB ve KITOB olarak bir toplantı gerçekleştirdik. 
  Toplantıda Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminden ve ardından ilan edilen OHAL’den nasıl etkilendiğimizi ve etkileri nasıl en aza indirgeyeceğimiz konularını ele aldık. Bu toplantıda biz turizm sektörü temsilcileri, birçok öneriler sunduk. Bu öneriler içerisinde seyahat acentelerinin borçlarının ciddi olarak ötelenmesi, Larnaka Havalimanı’nın teşvike açılması, Avrupa’ya yönelik reklam faaliyetlerinin artırılması, Türkiye’den ülkemize uzun vade konaklamaların teşvik edilerek iç turizmin canlandırılması ve Türkiye ile geliş gidişlerde uçuşların iç hat muamelesi görmesi şeklindeydi. 
  Bu toplantının ardından Başbakanımız ve ilgili bakanlar Türkiye’ye giderek bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirdi. Yaptığımız bu önerilerden biri olan ‘iç hat’ konusu, orada kabul görmüş olacak ki, Başbakan dönüşünde konuyla ilgili açıklama yaptı ve gerekli çalışmaların başlayacağını kaydetti. 
  Bizlerin esasta istediklerimiz şunlardı; 
1-OHAL’den dolayı havalimanlarında oluşan kuyrukları azaltmak amacıyla soruşturma işleminin yapılabileceği ekstra bir kontuar.
2-Maddi kolaylık amacıyla uçuşların iç hattan yapılması. 
Esas taleplerimiz bunlardı. Sayın Başbakanımız da Türkiye’de bunları gündeme getirdi ve bu doğrultuda bir karar alındı. Bu bizler açısından sevindirici bir gelişmedir. 
  Şu an tabii alınan kararın tam metnini okumadık ama konu şu; Türkiye’den gelişlerde yolculardan ‘ayakbastı’ parası alınıyordu. Şimdi bu uygulama ile bu ayakbastı parası çok aşağılara inecek ve dolayısıyla uçak bilet fiyatları da ucuzlayacak. Biz bu uygulama ile biletlerde 70-80 Türk liralık bir düşüş yaşanacağını düşünüyoruz. 
Önümüzdeki günlerde yine Bakanlık’la işbirliği içerisinde bu konunun şekilleneceğini düşünüyorum.

Aktığ: 2016’yı artık kurtaramayız
  Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ da, alınan kararı olumlu olarak niteledi ancak bu kararın 2016 yılını kurtarmaya yetmeyeceğini söyledi.
  “2016 yılının turizmini kurtarmak için bu saatten sonra hiçbir şey yapamazsınız” diyen Aktığ, 2017’de yapılması gerekenler için çalışmaların başlaması gerektiğini kaydetti. 
  Alınan bu kararın şu anki tabloda turizmi bir adım öteye taşıyabilecek bir karar olduğunu dile getiren Aktığ, işletmelerin ayakta kalabilmesi ve istihdamlarını koruyabilmeleri açısından bu kararın önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474