banner564

Ümit duman oldu

Mahkemenin daha önce mülayim davrandığı sanık, ıslah olmayıp aynı uyuşturucu suçunu yeniden işleyince bu sefer 3 yıl hapis cezası verildi

Ümit duman oldu
banner598
Benzer suçlardan daha önce de yargılanan fakat mahkemenin mülayim davrandığı sanık Ümit Karaduman’a bu kez ağır bir ceza verildi.
Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, son olarak 14 Aralık 2014 tarihinde bir araçta ele geçirilen 18 gram 915 miligram bonzai türü uyuşturucu madde meselesi ile yargılanan sanık Ümit Karaduman’ı 3 yıl hapse mahkûm etti.
Ağır ceza heyeti Başkanı Ömer Güran, sanığın bu suçtan 2 ay önce benzer suçtan yargılandığını ve sadece 100 lira para cezasına çarptırıldığını ancak sanığın bu karardan sonra şansını değerlendirmeyip suç işlemeye devam ettiğini belirtti. 
Kararı okuyan Başkan Güran, Lefkoşa’da 14 Aralık 2014 tarihinde cürümleri önleme Şubesi Ekipleri tarafından Avni Kansaran, Arzu Doğan ve sanık Ümit Karaduman’ın içerisinde bulunduğu park halindeki araçta şüphe üzerine arama yapıldığını, bu esnada sanığın kaçarak izini kaybettirdiğini söyledi. 
Güran, araçta yapılan aramada 18 gram 915 miligram bonzai bulunduğunu, yapılan soruşturma sonucu sanığın 700 TL alacağına karşın Mehmet Kılıç’tan uyuşturucu aldığını ve saklaması için Avni Kansaran’a verdiğini belirtti. 

Daha önce 100 TL ile kurtulmuştu
Olay yerinden kaçan sanığın polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Güran, her ne kadar sanığın kaçmış olsa da polisteki ifadesinde suçunu kabul ettiğini ifade etti. Güran, sanığın benzer suçlardan sabıkası bulunduğunu, son olarak uyuşturucu madde suçlarından Ekim 2014 tarihinde yargılandığını ve 100 TL para cezası ile kurtulduğunu belirterek, sanığın ıslah olmadığını, 2 ay sonra yine aynı suçları işlediği için yeniden tutuklandığını söyledi. 
Güran, sanığın mahkemenin verdiği şansı kullanmak yerine suç işlemeye devam etmesinin aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini belirtti. Başkan Ömer Güran, bu nedenle sanığı oy birliği ile 3 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473