banner564

Umut dolu mesaj

“Türkiye’den gelen suyla birlikte tarımda potansiyel artacak” diyen Çavuşoğlu, sektördeki sorunların el birliği ile aşılacağını belirtti

 Umut dolu mesaj
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun 1984 yılında aldığı kararla tüm dünyada kutlanmaya başlanan 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Çavuşoğlu mesajında, son derece meşakkatli bir faaliyet alanı olan tarım sektöründe alın terini ortaya koyarak özveriyle çalışan tüm çiftçilerin gününü kutladı. Çavuşoğlu, tüm dünyada küresel ısınma, kuraklık, iklim değişiklikleri, ve mali krizler gibi tarım sektörünün karşı karşıya olduğu global sorunlar nedeniyle dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği günümüzde tarım sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

“Elbirliğiyle sorunları aşacağız”
Ülkenin bu yıl karşı karşıya bulunduğu kuraklıktan en çok etkilenen kesimlerin başında çiftçi ve hayvan üreticilerinin geldiğini belirten Çavuşoğlu, tarım için ayrılan bütçenin kısıtlı olduğu ve geçmiş dönemden kalan borçlarla bütçenin daha da kısıtlandığı bu günlerin aşılması için elbirliğiyle çalışmak ve dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Sıkıntıların farkında olarak, üretici dostu kimlikleriyle bu sıkıntıların aşılması için kolları sıvadıklarını belirten Çavuşoğlu, karşılıklı anlayış ve diyalogla bu günlerin geride bırakılacağına dair inancını dile getirdi.

Su tarıma can verecek…
“Ülkemizin kendine has koşulları nedeniyle çiftçilerimizin karşılaştığı pazara ulaşma sıkıntıları da göz önüne alındığında, ülkemizde faaliyet gösteren üreticilerimizin yükünü hafifletmek, hayat standartlarının yükseltilmesi, tarım alanında verimliliğin artırılması ve yeni pazarlar oluşturulması Bakanlık olarak asli görevlerimiz arasındadır” diyen Çavuşoğlu, bu bilinçle çalışmalarını sürdürürken, Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye ulaşan su kaynağının tarımsal alanda potansiyelin artırılması konusunda önemli bir ivmenin kazanılmasına katkı koyacağı inancını da dile getirdi. Çavuşoğlu, Türkiye’den gelen suyun bir an önce halkla buluşturulması için çalışmaları hızlandırdıklarını kaydettiği mesajında, bu suyun tarımda kullanılacak kısmının en verimli, sürdürülebilir bir tarım sektörü yaratılması, ürün çeşitliliğinin artırılarak rekabet edebilir ürünlerin yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların bakanlığı tarafından sürdürülmekte olduğunu vurguladı.
Bakan Çavuşoğlu mesajının sonunda, “Ekmeğini topraktan çıkaran tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlarım” ifadeleriyle çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474