banner564

Üreticiye moral

Girne bölgesinde incelemelerde bulunan Çavuşoğlu, tropikal meyve çeşitlerinin yetişmesi için destek verebileceklerini söyledi

Üreticiye moral
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Girne bölgesinde bakanlığa bağlı Tarım, Veteriner ve Su İşleri dairelerinin çalışmalarını ve sıkıntılarını yerinde görerek, incelemede bulundu.  Bakan Çavuşoğlu’nun bakanlık yetkilileri ile gerçekleştiği ziyarete UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da eşlik etti. 
Bakan Çavuşoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Girne Tarım Dairesi’nin ivedilikle yeni bir binaya kavuşması için gerekli çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. 
Çavuşoğlu, Girne bölgesindeki ziyareti sırasında Girne, Alsancak ve Lapta Belediye Başkanları ile de görüşerek, su konusunda yaşanan sıkıntıları ele aldı ve çözüm yolları konuşuldu. 
Üreticinin yanında olduklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, özellikle KKTC’de yetişebilecek tropikal meyve çeşitlerinin artırılması yönünde teşvik verebileceklerini ifade etti. 

50 ithal üründen 48’i, 18 yerli üründen 15’i temiz çıktı
Öte yandan Tarım Dairesi, kimyasal analizlerde 50 ithal üründen 48’inin, 18 yerli üründen ise 15’inin temiz çıktığını açıkladı. Tarım Dairesi, 18 ile 24 Ağustos tarihlerini kapsayan sürede yerli ve ithal tarım ürünlerinde gıda denetimi yaparak sonuçlarını duyurdu.
Yerli Ürünlerde Salatalık, Karpuz, Marul (Iceberg),Domates, Semizotu, Biber Çeşitleri, Patlıcan Molohiya, Parmak Üzüm, Verigo Üzüm, Böğrülce ve Kabak üzerinde analiz yapıldı. Yıldırım’da Zühal Nalbantsoy'a ait Marul (Iceberg ) ve Kalkanlı’da Sabiha Kara'ya ait üzüm analizinde ürünlerde limit üstü kalıntıya rastlandı. Kara’nın ürettiği üzüm, geçen hafta da limit üstü çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473