banner564

Uslan artık Katsala

Geçtiğimiz mart ayında uyuşturucudan mahkemeye çıkarılan zanlı, bu kez hırsızlıktan tutuklandı ve teminatla yine serbest kaldı

Uslan artık Katsala
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içerisinde bulunan Marmara Öğrenci Yurdunda meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak tutuklanan Dauda Philip Katsala, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Katsala, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Zanlının geçen mart ayında da uyuşturucu suçundan teminata bağlandığı öğrenildi.
Meselenin tahkikat memuru Salih Fidan Ersan, zanlı Dauda Philip Katsala’nın 21 Temmuz tarihinde DAÜ Marmara Öğrenci Yurdu No 1113’e girerek Oghenethe Oro Okorode’ye ait 1 adet I Pad ile 200 Dolar nakit parayı sirkat ettiğini anımsattı. Zanlı Katsala’nın benzeri sabıkasının olmadığını ifade eden Ersan, zanlının 2016 yılı Mart ayı içerisinde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından dolayı teminata bağlandığını söyledi. 

15 bin lira teminat ödedi
Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Ersan, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Dauda Philip Katsala’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 15 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474