banner564

“Uyanık olmalıyız”

Referandum safhasında Türkiye’nin tavrının önemine dikkat çeken Denktaş, Cenevre’de gündeme gelecek tavizler konusunda da uyarıda bulundu:

“Uyanık olmalıyız”
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türk tarafının Cenevre’de istenecek tavizler konusunda uyanık olması gerektiğini söyleyerek, “Birkaç gündür Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın arşivini ve görüşmelerdeki tutanakları inceliyorum. Olası tavizlere karşı önlemler alınması noktasında çalışma yapıyoruz” dedi.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Gaziler Derneği yönetimini kabulünde konuşan ve Cenevre öncesinde Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulunan Denktaş, Rum liderin “çözüm sonrası Kıbrıs Cumhuriyeti devam edecek, Kıbrıslı Türkleri eyalet olarak cumhuriyetin altına alacağız” şeklinde tavır sergilediğini söyledi.
Askerin adadaki varlığının tartışılmasının doğru olmadığını belirten
Denktaş, şunu ekledi: “Çok açık söyleyeceğim. Türkiye’nin garantörlüğü devam etse de, asker, ‘adadan çekiliyorum’ dediği gün, Kıbrıs Türkü’nün sonu başlar. Garanti sistemi işlemez. Çünkü artık adada 74 öncesindeki durum söz konusu değildir. Kıbrıs AB toprağı olacaktır. Dolayısıyla Brüksel’in onayı olmaksızın olası bir çatışmada Türkiye adaya müdahalede bulunamaz. Ancak asker bugün ki mevcut şekliyle adadaki varlığını sürdürürse sıkıntı yaşanmaz. Tabi komutası da bizde kalması kaydıyla. Şayet, ‘asker kalsın ama komuta heyeti BM’den atansın’ şeklinde bir yaklaşım söz konusu olursa o vakit Girit’in başlangıcı olur.”
Olası bir anlaşma metninin her iki tarafa da sunulacağını belirten Başbakan Yardımcısı, referandum safhasında Türkiye’nin tavrının önemli olacağını söyledi. 
Cenevre’de Türk tarafından istenecek tavizler konusunda uyanık olunması gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, birkaç gündür kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın arşivini ve görüşmelerdeki tutanaklarını incelediğini belirtti. 
Denktaş, olası tavizlere karşı önlemler alınması noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 
Öte yandan kabulde, KTBK Gaziler Derneği Başkanı Adil Çümen de konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2017, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474