banner564

Uyuşturucu güneyden

Lefkoşa ve Girne’de gerçekleştirilen ‘Kıskaç operasyonunda’ tutuklanan 3 zanlıdan ifadeler alındı

Uyuşturucu güneyden
banner598

Suna ERDEN

Narkotik ve Kaçakçılığı ekipleri tarafından Lefkoşa ve Girne’de düzenlenen Kıskaç Operasyonu’nda satışa hazır paketlerce uyuşturucuyla yakalanan 
Turan Can Yegül (23), Efe Türker Var (21) ve Burak Aşan (22) dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Operasyonda ilk etapta tutuklanan Tuğkan Yalçın’ın  (19)  suçsuz olduğu anlaşılarak, serbest bırakıldı.
Duruşmada operasyonda satışa hazır paketlenmiş 25 gram kokain, 13 gram hintkeneviri ve uyuşturucu geliri olan 23 bin 600 TL, 195 Euro ve 20 Sterlin ele geçirildiği belirtildi.
Soruşturmayı yapan polis, 18 Ekim 2022 tarihinde saat 11.00 sıralarında Haspolat bölgesinde tespit edilen Turan Can Yegül’ün tasarrufunda satışa hazır vaziyette 14 paket halinde 5 gram hintkeneviri, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan metal öğütücü ile uyuşturucu satışından elde edilen bin TL nakit para bulunarak emare alındığını söyledi. 
Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlının tasarrufunda bulunan maddeyi 9 Ekim 2022 tarihinde Efe Türker Var’ın yönlendirmesi ile Burak Aşan’dan 10 gram olarak satın aldığının öğrenildiğini belirtti. 
Polis, Burak Aşan’ın Gönyeli’deki ikametgahında yapılan aramada satışa kazır vaziyette 20 gram ağırlığında kokain, 3 gram hintkeneviri, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir  adet hassas terazi ile uyuşturucu madde satışından elde edilen 195 Euro,20 STG, 22 bin 600 TL nakit para bulunarak emare alındığını açıkladı. Polis, Efe Türker Var ve Burak Aşan’ın araçta tespit edildiğini söyledi.
Polis, araçtan inen Efe Türker Var’ın çantasında satışa hazır halde 10 ayrı pakette 5 gram ağırlığında kokain ile 3 gram hintkeneviri ve üzerinde kokain kalıntısı olduğuna inanılan kağıt paraların emare alındığını anlattı. 
Polis, arabada ayrıca 2 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis, Efe Türker Var’ın Girne’deki evinde öğütücü ile bir adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara bulunduğunu belirtti. Polis, Efe Türker Var’ın maddeleri 7 Ekim’de aranan bir şahıs aracılığı ile Güney Kıbrıs’tan 30 gram kokain, 28 gram hintkeneviri ithal ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, kayıp olduğuna inanılan emareler soruşturulacak şahıslar olduğunu belirtip, zanlıların 7 gün daha  tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474