banner564

Uyuşturucuyu, iç çamaşırına saklamış

KKTC’ye uyuşturucu sokmaya çalışan Rum vatandaşı Yiannakis Thedorou’ya, dedektör köpeği Cindy ‘dur’ dedi

Uyuşturucuyu, iç çamaşırına saklamış
banner598
Ercan Havalimanı’nda iç çamaşırında ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan Rum vatandaşı Yiannakis Thedorou narkotik detöktör köpeği Cindy sayesinde fark edildi. Detekör köpeğinin tepkisi ile üzerinde arama yapılan zanlı 5 gram hintkeneviri ile yakalandı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı hakkında soruşturma başlatıdığı belirtilerek tutukluluk talep edildi.
Polis, zanlı Yiannakis Thedorou‘nun 13 Ağustos tarihinde saat 20.30’da KKTC’ye giriş yapmak isterken narkotik detöktör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda üzerinde yapılan aramada iç çamaşırı içerisinde naylon poşete sarılı yaklaşık 5 gram hintkeneviri tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlının çantasında da yapılan aramada ise sigara paketi içerisinde elle sarılmış içerisinde hintkeneviri olduğuna inanılan sigara bulunduğunu açıkladı.

Gönüllü ifade verdi
Polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini belirterek emare alınan uyuşturucu maddelerin laboratuara gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Polis, zanlının soruşturma amaçlı bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473