banner564

Yürekler acısı bir durum

Yaklaşık 3 bin hastanın tedavi gördüğü Onkoloji’de hala tek doktor görev yapıyor, klimalar çalışmıyor

Yürekler acısı bir durum
banner598
Serap Turan EVRAN
Kanser hastalığı ülkemizin en önde gelen sağlık sorunlarından biri . KKTC’de kanser hastası çok ancak tedavi olabilecekleri düzenli hizmet veren bir Onkoloji Servisi yok. Dün Diyalog’a ulaşan bir hasta yakınının söyledikleri, kanser hastalarının durumunu  bir kez daha gözler önüne serdi. Yaklaşık 3 bin hastanın  tedavi gördüğü Onkoloji Merkezinde  görevli  sadece bir doktor olduğunu belirten hasta yakını, o doktorun da artık aşırı çalışmaktan sinirlerinin harap olduğunu iddia etti.  
Kanser hastalarının özellikle ilgiye ve motivasyona ihtiyacı olduğunu anlatan hasta yakını, Onkoloji Bölümü’nde bu durumun tam tersi olduğunu savundu. 
İsminin açıklanmasını istemeyen hasta yakını sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada yatan hastaların şefkate ve ilgiye ihtiyacı var, ama durum şu anda tam tersidir. Aslında size bu açıklamayı yaparken durumun daha da kötü hale gelmesinden korkuyoruz, ancak burası gerçekten içler acısı bir duruma döndü. Ben kimseyi kötülemek istemem ama oradaki yetkili doktor da haklı bence. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Onkoloji Bölümü’nde 3 bine yakın hasta tedavi görüyor ve bu 3 bin hastaya da 1 doktor bakamaz. Maalesef Onkoloji ’de yetkili bir tek doktor  Özlem Gürkut var. Başka doktorlar da var ama hiç bir şeyden anlamıyorlar, branşları değil. Ayrıca Özlem Hanımın da branşı değil ama  mecburiyetten bakıyor. Şikayetimizi ilettiğimizde bize sürekli ‘Bizden memnun değil misiniz, niye sürekli hastanızı soruyorsunuz, neden bize güvenmiyorsunuz, başkalarından araştırıyorsunuz diyorlar. 

“5 gün hastanede 10 gün evde”
Bizim hastamız 5 gün hastanede yatıyor, 10 gün evde. 10 günün sonunda ise tekrar hastaneye gidiyor ve  5 gün daha kalıyor.  Hasta bakıcılar ve hemşireler çok ilgili, bize iyi davranıyorlar. Ama doktor da haklı, yiğidi öldür hakkını yeme. 1 doktor bu kadar hastaya ne kadar bakabilir, bakamaz ki. O  doktor da artık bunalıma girdi, daralmış durumda, telefonu hiç susmuyor. Sürekli bilgi veriyor, sürekli bir takipte. 5 doktor var onkolojide diyorlar ama biz sadece Özlem Gürkut’u biliyoruz. Bir de her Perşembe Türkiye’den gelen bir profesör var, o da hastaların Kemoterapisi ile ilgileniyor, ilaçların dozunu ayarlıyor.  Uygulamasını ise Özlem Hanım yapıyor.”

Klimalar 1 haftadır çalışmıyor 
Aynı hasta yakını Onkoloji bölümünde sıkıntıların sadece hekim sayısında olmadığını söyleyerek “Ben dün oradaydım. Kardeşimin giydiği kıyafet, üzerine yapıştı. 1 haftadır klimalar çalışmıyor, sistem çökmüş. Bozuk klimaların tamiratı için teknik elemanların yurt dışından geleceği yönünde bir bilgi edindik . Portatif bir klima götürmeyi bile düşündüm. İnanın izin almak için muhatap dahi bulamadım. Çünkü izinsiz götürseydim, bana çok ters davranacaklardı, bunu biliyorum. Ben  kavga etmek istemiyorum, çünkü her gösterdiğimiz tepki, hastaya tepki olarak geri dönüyor” iddialarında bulundu. 

 “Sağlık Bakanı gelmez ise hastalara bakmayacağım!”
Bu arada Onkoloji’de görevli doktor da iş yoğunluğundan ve klimaların çalışmamasından dertli. Diyalog Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre sözkonusu doktorun, ‘Sağlık Bakanı gelmeden bundan böyle hiçbir hasta ile ilgilenmeyeceğim’ dediği iddia edildi. 


Kamiloğlu: İlgili doktor görevinin başında
Diyalog’un bilgisine başvurduğu  Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ise, iddiayı ne yalanladı ne de doğruladı. Kamiloğlu, “Öyle bir şey, konuşuldu mu bilmiyorum, onun için bu konuda bir şey söyleyemem” dedi. Kamiloğlu, ilgili doktorun ise  görevinin başında olduğunu kaydetti.  Onkolojide hastalarla ilgilenen doktor sayısı ile ilgili iddiaya da yanıt veren Kamiloğlu, Dr. Özlem Gürkut’un yoğunluğu nedeniyle yardımcı bir doktorun daha görevlendirildiğini söyledi. 


Klimalar bu gece yarısı devreye girecek
Başhekime, bir haftadır çalışmayan klimaları da sorduk. Konunun, Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olduğunu söyleyen Kamiloğlu, gerekli girişimin yapıldığını belirtti. Klimaların bozulan parçalarının Türkiye’den geleceğini ifade eden Kamiloğlu,  bu gece yarısına kadar ise klimaların tamiratın biteceğini kaydetti.

Gürkut’a ulaşılamadı
Öte yandan Diyalog muhabirinin konu ve hakkındaki iddialar için görüşüne başvurmak istediği doktor Özlem Gürkut’a ise dün ulaşılamadı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Uzunoğlu
Cemal Uzunoğlu - 3 yıl Önce

Cevabım Metin Münir adıyla çıktı ama olsun.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473