banner564

Veba gibi yayıldı

596 gram uyuşturucu davasından yargılanan Ekrem Kazak’a 6, Halil Eker’e de 5 yıl hapislik veren mahkemenin başkanı Ömer Güran’dan anlamlı mesaj:

Veba gibi yayıldı
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta her geçen gün artarak devam eden uyuşturucu suçları, mahkemeleri en çok meşgul eden davaların başında geliyor. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dün, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 3 Eylül 2015 tarihinde Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyon sonucu ele geçirilen 193 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile ilgili yargı sürecini tamamladı. Lefkoşa’da ele geçirilen 596 gram uyuşturucu davasından yargılanan Ekrem Kazak’a 6, Halil Eker’e de 5 yıl hapislik veren mahkemenin başkanı Ömer Güran, giderek bir veba gibi yayılan uyuşturucu suçlarını işleyenlere ağır ce caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti

Ayrı ayrı hapis cezası verildi
Uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ithal eden sanık Ekrem Kazak ve suç ortağı Halil Eker yargılanarak hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia Barkut’tan oluşan heyet, sanıklar hakkında ayrı hapis cezaları vermeyi uygun buldu. Kararı okuyan Başkan Güran, sanıkların uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından yargılandıklarını belirterek, sanıkların KKTC’ye 596 gram 240 miligram uyuşturucu soktuğunu, uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmak için aracı rolünde olan sanıkların ayrıca uyuşturucunun dağıtımında da rol aldıklarını belirtti. 

Ekrem’in benzer sabıkası vardı
Güran, giderek bir veba gibi yayılan uyuşturucu suçlarını işleyenlere ağır ce caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade ederek, uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarının ceza yasasında 18 yıla kadar hapis öngören suçlar olduğunu belirtti. Güran, bu ağır suçları işleyen sanıklara hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini ancak ceza verirken sanıkların sabıklarının göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Güran, sanık Halil Eker’in sabıkası olmaması nedeni ile 5 yıl, sanık Ekrem Kazak’ın benzer 3 sabıkası olması nedeni ile 6 yıl hapse mahkûm etmeyi uygun bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474