banner564

Veliler kararlı

Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapan Kumyalı İlkokulu Okul Aile Birliği, “Öğretmen atanana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” mesajı verdi

Veliler kararlı
banner598
Kumyalı İlkokulu Okul Aile Birliği, okuldaki öğretmen eksikliğine dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde dün eylem yaptı.
Öğrencilerle birlikte Bakanlık önünde toplanan Okul Aile Birliği ve velilere KTÖS de destek verdi.
Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, okuldaki öğretmen eksikliğine dikkat çekmek için salı gününden beri çocuklarını okula göndermediklerini, öğretmen atanana kadar da göndermeyeceklerini söyledi.
Bakan dahil birçok yetkiliyle görüşmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını belirten Öztürk, “Bakanla görüşmeye geldik, ne hikmetse hiçbir yetkili müsait değilmiş. Bir yetkili aradı, ‘pazartesi öğretmen gelecek’ dedi. Gelmeyince biz de çocukları okula göndermeyerek eylem başlattık” dedi.
KTOS Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer de, her zaman nitelikli eğitimi savunduklarını, Karpaz Bölgesinde sadece Kumyalı İlkokulu’nda birleşik sınıf kaldığını kaydetti. Bu okula da nitelikli eğitim için öğretmen verilmesi gerektiğini söyleyen Olgaçer, “işe gitmeden ücret alan 166 müşavire para ödeyen hükümet bu okula 2 öğretmen vermemekte direniyor” iddiasında bulundu.


Veliler ne dedi?

Ayşegül Ağcabay
“Biz Kumyalı İlkokulu velileri olarak, birleştirilmiş sınıf istemiyoruz. Okulumuzda bölgelerdeki diğer okullara nazaran ayrımcılık yapılıyor. Daha az nüfusu olan diğer bölgelerde öğretmen eksiklikleri yok iken, bizim okulumuzda yıllardır aynı sorunlar yaşanıyor ve çocuklarımızın eğitim hakkı çalınıyor. Çocuklarımız eğitimlerinden geri kalıyorlar. Özele göndermek zorunda kalıyoruz.”

Fatma Yılmaz
“Okulumuza, Milli Eğitim Bakanı öğretmen göndereceklerine dair söz verdi fakat hiç bir şekilde bu güne kadar hiç bir bakan sözünü tutmadı. Yıllardır aynı sorunları yaşıyoruz. Bu sefer kararlıyız ve öğretmen gelmeden süresiz grevimiz devam edecek. Ayrıca bölgemizde bulunan okul lojmanı da başka bölgelerden gelen öğretmenlere tahsis ediliyor. Biz, kendi öğretmenlerimize tahsis edilmesini istiyoruz.”

Özlem Pars
“Eğitim bu şekilde verildiği sürece bizim çocuklarımız nasıl ileriye taşınacak. Çocuklar eğitimlerinden çok geri kalıyorlar. Bu çocukların kaybedilen yıllarını kim verecek cevap versinler. Bölgedeki lojman başka bölgenin öğretmenleri tarafından kullanılıyor. Bu da ayrı bir sorun.” 

Arzu Gündoğan
“Okulda beş öğretmen var. 73 çocuk eğitim görüyor. Öğretmen azlığından dolayı çocuklarımız birleştirilmiş sınıflarda günde üç saat eğitim alabiliyor. Bu şekilde çocuklar nasıl gelecekte sağlıklı eğitimli bir birey haline gelecek? Bunun sorumluları bu durumu düzeltmek zorunda. Bu böyle devam ettiği sürece eylemimiz devam edecek.”

Havva Aslan
“Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir eğitim anlayışı yoktur. Çocuklarımız eğitimden mağdur bırakılıyor. Öğretmen eksikliği yüzünden çocuklar sağlıklı eğitim alamıyorlar. Bu çocuklar bu yaşta eğitimsiz kalırsa geçmişte ne haline gelecekler?”

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473