banner564

Ver elini Avrupa!

Bayramın ilk gününü aile ziyaretleriyle geçiren vatandaşlar, ikinci gün güneye akın etti

Ver elini Avrupa!
banner598
Çiğdem AYDIN 
Kurban Bayramının ilk günü aile ziyaretlerini yapan vatandaşlar dün Güney Kıbrıs’a akın etti. Başkent Lefkoşa’daki Metehan, Lokmacı ve Ledra Palace sınır kapılarında önceki günlere göre dün aşırı bir yoğunluk vardı.
Bayram tatilinin Güney Kıbrıs’a geçip gezmek için bir fırsat olduğunu belirten bazı vatandaşlar “aile ziyaretlerini yaptık, çocukları gezdirebilecek yer Kuzeyde yok, bir değişiklik olsun diye Güneye gidiyoruz” dedi. 
Güneye geçişlerde en çok yoğunluk ise yine Metehan Sınır Kapısında oldu. Bayramın birinci gününden başlayan geçişler ikinci gün de kalabalığa rağmen durmadı. Güneye erken saatlerde geçmeye başlayan vatandaşlara bir de Rum tarafında çalışan Kıbrıslı Türkler eklenince sınır kapısında uzun araç kuyrukları oluştu.
Özellikle iş için Güneye geçiş yapmak zorunda olan Kıbrıslı Türk işçiler, yaşanan yoğunluktan dolayı mağdur olduklarını belirterek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. 
Hem alışveriş hem de gezmek için Güneye geçiş yapan vatandaşlar ise uzun araç kuyruklarına rağmen fazla şikayetçi olmadıklarını belirtti. 

Görevli memuru kandırma girişimi 
Öte yandan bayramın ilk günü öğle saatlerinde Metehan Kara Giriş Kapısında hareketli saatler yaşandı. Lefkoşa’da Metahan Kara Giriş Kapısında  saat 12.30 sıralarında G.B.  (K­38) arkadaşı Y. A.’yı (E­29)  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçirmek amacı ile  tasarrufunda bulunan başkası adına ısdar olunan kimlik  kartını  görevli  memura vermek  sureti  ile  tedavüle  sürerek  başkasının kimliğine bürünmesine yardımcı olmak suçundan iki şahısta tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
Ayrıca Kurban Bayramı’nın 4. ve son günü yarın Hala Sultan Tekkesi’ne toplu ziyaret düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473