banner564

Yardım istiyorlar

Haspolat Belediye Evlerindeki hak sahipleri dövizin yükselmesi karşısında taksitleri ödeyemez duruma geldi

Yardım istiyorlar
banner598

Ömer KADİROĞLU
********
Haspolat Belediye Evleri sakinleri, yükselen döviz kurları karşısında Euro olarak borçlandırıldıkları evlerin taksitlerini ödeyemez duruma geldi.  Sorunlarına çare arayan bölge sakinleri, yetkililerin kapısını çalarken, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki heyet belediye evlerinde vatandaşla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
Haspolat Belediye Evleri’nde Harmancı ile bir araya gelen bölge halkı, yaşadıkları sorunları anlattı. Harmancı’da bölge sakinlerini tek tek dinleyerek, çare bulacaklarını dile getirdi.
Görüşme sonrasında Haspolat Belediye Evleri Komite Başkanı Ayhan Akkurt’ta Diyalog’a açıklamalarda bulundu. 
Akkurt, evlerin Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından ihtiyaçlı vatandaşlara sağladığı büyük bir kolaylık olduğunu ifade etti. 
Akkurt, artan döviz kurları karşısında şu an ciddi bir sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi.
Bu evlerin alım sözleşmelerinin Euro olarak yapıldığını ifade eden Akkurt, devletin yetkili organları ile görüşerek çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getirdi. Akkurt, geçtiğimiz gün üçüncü kez Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı ile bir araya geldiklerini ifade ederek, yaptıkları görüşmede Harmancı’nın kendilerini rahatlatacak her türlü çalışmaya hazır olduğunu belirttiğini açıkladı. 
Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve birçok insanın huzursuz olduğunu söyleyen Akkurt, devletten bir çözüm üretilmesini beklediklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473