banner564

Yargı acımadı

Para kazanmak için 500 adet uyuşturucu hap ithal eden Mustafa Keser 5 yıl hapis yatacak

Yargı acımadı
banner598

 Suna ERDEN

Ülkeye satmak amacı ile 500 adet uyuşturucu hap ithal eden üç sanıktan biri olan Mustafa Keser hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, 5 yıl hapse mahkûm edildi. Sanık hakkındaki kararda, uyuşturucu ithal amacının ticari olması etkili oldu. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığın uyuşturucu hapları ticari amaçlı ülkeye soktuğunu belirterek, bu durumun ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini açıkladı.
Sanık hakkındaki kararda öncelikle olgular aktarıldı. Girne’de 16 Şubat 2018 tarihinde saat 21.30 sıralarında Ziya Rızkı Caddesinde şüpheli görülen Hüseyin Yapıcı’nın üzerinde arama yapıldığı, ceketinin cebinde 2 uyuşturucu hap bulunduğu belirtildi. Tutuklanan Yapıcı’nın ifadesinde hapları Girne’de bir otelde çalışan Mustafa Keser’den aldığını söylediği ve Keser’in de tutuklandığı kaydedildi. Keser’in çalıştığı otelin bar kısmında 51 adet, otelin çatı kısmında ise yastık kılıfı içerisinde 450 adet hap bulunduğu, Keser’in verdiği ifadede uyuşturucu maddeleri iki kişi ile birlikte 15 Şubat 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan 500 adet olarak ülkeye soktuklarını itiraf ettiği açıklandı.
Ağır ceza heyeti, uyuşturucu suçlarının giderek arttığına, toplum sağlığını tehdit ettiğine bulgu yaparak, sanığı yargılandığı “uyuşturucu hap ithal ve tasarrufu” suçundan 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473