banner564

Yargı önünde aklanacak 

Özgürgün ‘ifade için’ meclis komitesinin davetine katılmazken, Diyalog’a konuşan İnci Pars Özgürgün “Eşimin kendini savunmaya ihtiyacı yoktur” dedi ve ekledi:

Yargı önünde aklanacak 
banner598

Çiğdem AYDIN 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hüseyin Özgürgün, dokunulmazlığının kaldırılması istemini inceleyen meclis özel komitesinin çağrısını cevapsız bıraktı.
Geçtiğimiz perşembe günü Özgürgün’ü dinlemek için çağıran komitenin talebi yanıtsız kaldı. Komitenin çalışmalarını tamamlaması için tanınan sürenin 27 Eylül’de dolacağı belirtilirken, 
Diyalog muhabirinin ulaştığı İnci Pars Özgürgün, eşinin kendisini savunmaya gerek duymadığını, çünkü komitenin siyasi olarak hareket ettiğini ifade ederek, bir an önce yargı önüne çıkıp aklanmak istediğini belirti. 

Savunma yapma gereği duymadı
UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün, dokunulmazlığının kaldırılmasını görüşmek için oluşturulan özel komitenin çağrısını cevapsız bıraktı. Geçtiğimiz Perşembe günü komiteye çağrılan ve savunması istenen Özgürgün, talebi kabul etmedi.
İnci Pars Özgürgün, eşinin kendisini savunmaya ihtiyaç duymadığını belirtti. “Biz bir an önce bu sürecin tamamlanmasını” diyen İnci Pars Özgürgün, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Eşim komitenin çağrısına katılmadı. Çünkü ne derse desin komite üyeleri bildiğini okumaya devam edecek. Zaten çağrı geldiği zaman İstanbul’da bulunuyorduk. Tatilde olduğumuz söylendi ancak biz iş için İstanbul’daydık. Eşimin komitede kendisini savunmaya ihtiyacı yoktur. Zaten bu çerçevede avukatları gerekeni yapacaktır. Biz bir an önce bu sürecin tamamlanmasını, komitenin karar vermesini ve yargı önüne çıkmayı istiyoruz. Çünkü eşimin yargı önünde suçsuz olduğu ortaya çıkacak ve aklanacaktır. Yasemin Öztürkle zaten irtibat halindeyiz. Komitede neyin hukuki olup neyin olmadığını kendisi zaten bir hukukçu olduğu için biliyor. ”

4 evet yetiyor
Öte yandan Özgürgün için oluşturulan komitenin başkanlığını UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yapıyor. Komitede Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden Fazilet Özdenefe ve Salahi Şahiner, Halkın Partisi’den Mesut Genç ve Gülşah Sanver Manavoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nden de Yasemin Öztürk, Hamza Ersan Saner ve Oğuzhan Hasipoğlu olmak üzere toplam 7 kişi bulunuyor.
Özgürün’ün dokunulmazlığının kaldırılması için de CTP ve HP’nin 4 oyu gerekiyor. 

Öztürk ‘ret’oyu verecek
Bu arada siyasi kaynaklardan edinilen bilgiye göre UBP’nin komite üyelerinden Oğuzhan Hasipoğlu ve Hamza Ersan Saner, Perşembe günkü toplantıya katılmazken, komite başkanı Yasemin Öztürk’ün, Özgürgün’ün yargılanmasının önünü açacak karara ‘olumsuz’ oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca Hüseyin Özgürgün’ün ‘yasama dokunulmazlığının kaldırılması’ istemini incelemek üzere Mecliste oluşturulan özel komitenin çalışmalarını tamamlaması için tanınan sürenin ise 27 Eylül’de dolacağı bildirildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474