banner564

Yasal statüleri yok

4 ayrı evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan, Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev cezaevine gönderildi

Yasal statüleri yok
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne bölgesinde 4 ayrı eve giren ve ziynet eşyalarının yanı sıra 2 LCD ekran televizyon ve bir adet dizüstü bilgisayar çalan Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev, soruşturmalarının tamamlamasına müteakip dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlıların 5 ile 6 Nisan 2017 tarihleri arasında, Gazimağusa’da  Derviş Yeşilbaş’a ait eve, evin giriş kapısını hasara uğrattıktan sonra girdiklerini ve ev içerisinden 1 adet LCD ekran televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar, bir adet altın bayan kolyesi ile bir adet altın erkek kolyesi sirkat ettiklerini söyledi. 

Özhan’ın evinden bir şey çalmadılar
Türe, zanlıların aynı tarihte, yine Gazimağusa’da Damla Özhan’a ait eve aynı yöntemle girdiklerini ancak yakalanacakları korkusu ile herhangi bir şey sirkat etmeden çıktıklarını anımsattı.
Türe, ayrca zanlıların Girne’de bir eve girerek bir LCD ekran televizyon sirkat ederek, konu televizyonu sattıklarını ve bunun yanı sıra Lefkoşa’da bir eve girerek ziynet eşyaları sirkat ettiklerini ve bu eşyaları kuyumculara sattıklarını söyledi.

Serbest kalırlarsa kaçabilirler…
Zanlıların ülkemizde her hangi bir yasal statüleri bulunmadığını aktaran Türe, serbest kalmaları halinde yargılanmaktan kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu, zanlıların, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474