banner564

YDÜ Hastanesi’nden bir ilk

Dünyada ve Türkiye’de sayılı merkezde yapılmakta olan "Konvansiyonel Cerrahi" yöntemiyle operasyon gerçekleştirildi

YDÜ Hastanesi’nden bir ilk
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, Dünyada ve Türkiye'de  sayılı merkezde yapılmakta olan  "Konvansiyonel Cerrahi" yöntemiyle operasyon gerçekleştirerek, Kıbrıs'ta yine bir ilke imza attı.
Kalp ve Damar Cerrahisi  Bölümü’nün yaklaşık 8 saat süren ve başarı ile sonuçlanan operasyonunu, Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu başkanlığında, Yard. Doç. Dr. Barçın Özcem, Op. Dr. Özlem Balcıoğlu , Anestezi uzmanı Serpil Deren, Perfüzyonist Türker Şahin ile birlikte toplam 8 kişilik bir ekip gerçekleştirdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.  İlhan Sanisoğlu; 74 yaşındaki Hollanda asıllı Van Pruijssen isimli hastanın, Torakoabdominal Aort Anevrizması nedeniyle Yakındoğu Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde opere edildiğini belirterek, operasyonun başarıyla gerçekleştiğini, operasyon sonrasında ise hastanın yoğun bakım izlemine alındığını vurguladı. Herhangi bir komplikasyon gelişmeden, 3 günlük yoğun bakım izleminden sonra hastanın servise alındığını ifade eden Prof. Sanisoğlu, kısa süre içinde de taburcu edileceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473