banner564

“Yeminini hatırla”

Emine Çolak’ın mülkiyet konusundaki bazı açıklamalarını eleştiren Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Dışişleri Bakanlığı’na siyah çelenk bıraktı

“Yeminini hatırla”
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın mülkiyet konusundaki bazı açıklamalarını eleştiren Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Dışişleri Bakanlığı’na siyah çelenk bıraktı.
Birleşmiş Milletler Uzmanı Jorge V. Ortega’nın Kıbrıslı Türklerin taşınmaz mallarına verilen zararla ilgili hazırladığı 580 sayfalık rapor da Çolak’a iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’ndan bir temsilciye verildi.
Basın açıklamasını Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlık Divanı adına Prof. Dr. Ata Atun yaptı.

Açıklamasında, Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın, “Politis ile Kathimerini” gazetelerine ve “Sputnik” internet sitesine verdiği demeçlerden alıntılara yer veren Atun, mülkiyet konusundaki bu açıklamaların Dışişleri Bakanı’nın mevkisi ile bağdaşmadığını savundu.
Dışişleri Bakanı Çolak’ın KKTC’nin ve KKTC vatandaşlarının haklarını her koşulda koruması gerektiğini söyleyen Atun, “Sayın Dışişleri Bakanının görevi Rumların haklarını savunmak değil” dedi.
Emine Çolak’ın KKTC’nin tümü temsil eden Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlarken, “ülkenin birliğini, bütünlüğünü savunacağına”, “görevini, vatanına, milletine ihanet etmeden yapacağına”, “şahsi duygu ve düşüncelerinin görevinin önüne geçmeyeceğine” dair yemin ettiğini savunan Atun, “Dışişleri Bakanı olarak açıklamalar yapan Çolak bunu her zaman hatırlamalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473