banner564

Yeni hastane şart

Sağlık Bakanı Ali Pilli “Devlet Hastanesi ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi” dedi

Yeni hastane şart
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu  Devlet Hastanesinin arttık ihtiyaçlara cevap vermediğini bu kapsamda Lefkoşa’ya yeni bir hastane yapımı için çalıştıklarını söyledi. 
   Diyalog’a konuşan Pilli “Hastaneyi nereye yapacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Onkoloji Hastanesi’nin arkasında büyük bir araç park yeri vardır, hastanenin önünde de yine büyük bir park yeri alanı vardır buraları kullanarak yeni bir hastane inşa edeceğiz, park yeri ise bodrum katta olacak dedi. Öte yandan şu an için yoğun bakım servisinin yetersiz kaldığını belirten Pilli, “10 yatıklı bir yoğun bakım servisi için çalışmaları tamamladık.” Dedi.


Kanser Hastalarının ilaçları iki hafta içinde gelecek… 
Kanser hastalarının Ağustos ayından beridir ilaç sıkıntısı çektiği hatırlatılan Pilli, “İlaçlar için ihaleye çıkıldı kaynak sorunu çözüldü iki en fazla üç hafta içerisinde kanser hastaları ilaçlarını alacaklardır. Endişe etmesinler. Kullandıkları ilaçlar zaten uzun etkili ilaçlardır. Onların mağdur olması hepimizin sorunudur, mağdur etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çöpe atılan ilaçlar
 Pilli “Çok fazla ilaç var kamyon kamyon taşıdık. Faiz beyin söylediği gibi küçük bir rakam da değil, 200 milyon TL de olmayabilir elbette onu inceliyorlar net rakam çıkacak” dedi. 
Pilli ilaçların imhası konusunda ise “İlaçları alırken para verdik şimdi de imhası için para vereceğiz. Biz o kadar zengin bir ülke değiliz isyanım bunadır. Elimizde olan kamyonlarca ilacın imhası için araştırma yapıyoruz. En ekonomik ve kanuna uygun şekilde imhasını gerçekleştireceğiz” dedi. 
20 yıldır otomasyon sistemi kurulamıyor…
Sağlık sisteminde yaşanan birçok sıkıntının otomasyon sistemi olmayışından kaynaklandığını belirten Pilli, otomasyon sistemini hayata geçireceklerini söyledi. Pilli konuşmasının devamında şunları aktardı, “Ben doktor oldum otomasyona geçiliyordu, emekli oldum otomasyona geçecek dediler. Şimdi geldim Sağlık Bakanı oldum hala otomasyona geçilmediğini gördüm. Neredeyse 20 yıldır otomasyona geçilmeye çalışılıyor, çok çalışma yapıldı ama istenilen olmadı. Bizim hedefimiz bu otomasyon sistemini hayata geçirmektir…”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474