banner564

Yeni yasa yolda

Vatandaşlıkla ilgili cezaya düşenler için af uygulaması 25 Mart’a kadar devam edecek

Yeni yasa yolda
banner598

 Çiğdem AYDIN

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, vatandaşlık konusunda cezaya düşenler için çıkarılan af yasasının 25 Mart’a kadar devam edeceğini söyledi. Diyalog’a konuşan Baybars kısa sürede  62 kişinin aftan yararlandığını belirtirken, çocuklarla ilgili şikayetleri dikkate alarak önemli adımların atıldığını ifade etti.
    Ayşegül Baybars, KKTC’de doğan ya da çocuk yaşta ülkeye gelen kişilerin Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş olduklarını belirterek, yeni bir Yurttaşlık yasası üzerinde çalıştıklarını söyledi. Baybars, evli olduğu halde 5 yıldan beri vatandaş olamayanlara öncelik verdiklerini kaydederek şunları söyledi:  
    “Şu anada bir yurttaşlık yasa tasarısı hazırlığı içerisindeyiz. Bu tasarı bahanesine sığınmadan Bakanlar Kurulu’nun verdiği istisnai vatandaşlar var. Bu kişiler burada doğmuş ya da ilkokul çağında buraya gelmiş, bu ülkenin kültürü ile yoğrulmuş kişilerdir. Bunların vatandaş olmasına yönelik tüm başvuruları kabul ediyor. Prosedürler kabul edildiği durumlarda biz süreci ileri götürüyoruz. Bir çok bekleyen vatandaşlık var. Bugüne kadar ki hükümetler aralarda seçip yapıyordu ama biz en eski tarihten başlayıp günümüze doğru geliyoruz. Mesela 5 yıldır evlenip vatandaşlık alamayanlar var önce onu daha sonra mesela iki yıldır bekleyeni vatandaş yapacağız.”

90 günlük uygulama
 İçişleri Bakanı Baybars, vatandaşlık konusunda geçen ay meclisten bir af yasa tasarısı geçirdiklerini anımsatarak bunla ilgili detaylara yer verdi: 
   “Burada doğup büyüyen çocukların ya da 18 yaşından önce ülkeye gelen çocukların cezaya düşmesi uygulamasının sakıncalarını bildiğimiz için bu af yasasını geçirdik. Bu çocuklar bu af yasasıyla bu cezadan kurtulacaklar. Geçen ay Meclis’ten geçen af 90 gün boyunca uygulamada kalacak. Bu af 25 Mart tarihine kadar devam edecektir. KKTC vatandaşı ile evli olup cezada olanlara da af getirmiştir şu an bu af da uygulamadadır ayni şekilde.”

62 kişiden 52’si öğrenci 
İçişleri Bakanı Baybars, affın geçerli olduğu tarihten bugüne toplam 62 kişinin aftan yararlandığını söyledi. 
62 kişinin 52’sinin öğrenci olduğunu ifade eden Baybars, 12 yaş kategorisinden 3, KKTC’li eşten dolayı da 7 kişinin aftan yararlandığı bilgisini verdi.  
Bakan Baybars, af yasa tasarısından kaç kişinin yararlanmasını beklediklerine yönelik soruya insanların kayıtlı olmaması nedeniyle belirli bir rakam vermesinin mümkün olmadığını söyleyerek yanıt verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gul
Gul - 5 yıl Önce

Ben çalıştığım yerden cezaya capdirildim ben ağdan yararlanabiliyor muyum lütfen af çıksın

Vatandas
Vatandas - 5 yıl Önce

Büyük af yapin aysegulhanim yaaa, suçlu ariyosan burnunun dibindeki ruma bak,kktc yi türkiyeliden esirgeyen bu tavrinizi birakin artik.

Vatandas
Vatandas - 5 yıl Önce

Büyük af yapin aysegulhanim yaaa, suçlu ariyosan burnunun dibindeki ruma bak,kktc yi türkiyeliden esirgeyen bu tavrinizi birakin artik.

Semra
Semra - 5 yıl Önce

Ben 11yilik muhurum var normal sartlarda vatandas olabilirmiyim lutfen yardimci olurmusunuz

Fadile gündüz
Fadile gündüz - 5 yıl Önce

Ayşegül hanım ne af gelsin artık eşim orda ben 2 çocuğumla türkiyede oturma izni cezam var Genel af gelsin artık

Fadile
Fadile - 5 yıl Önce

Ayşegül hanım ne af gelsin artık eşim orda ben 2 çocuğumla türkiyede oturma izni cezam var Genel af gelsin artık

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473