banner564

Yeşilada: En ivedi sorun paketleme

Erkut Şahali, ülkenin yüz akı olan patates üretimine desteklerinin süreceğini söyledi

Yeşilada: En ivedi  sorun paketleme
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada başkanlığındaki patates üreticilerini kabul etti. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şahali’yi yeni görevi için kutlayan Birlik Başkanı Yeşilada, patates ithalatındaki paketleme sorunu başta olmak üzere sorunlarını aktardı, taleplerini dile getirdi. 
Bakan Şahali ise ülkenin yüz akı üretim alanlarından biri olarak nitelendirdiği patates üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için desteklenmeye devam edileceğini söyledi. 
Bakan Şahali, Kıbrıs’taki politik durumun değişme ihtimalinin her an arttığı şu günlerde, dış piyasadaki rekabet gücünün artırılması için kalite ve standartlaşmanın önemine vurgu yaptı.
Şahali, patates üretiminin, hem ülke ihtiyacının tümünü karşılaması, hem de tüm olumsuzluklara rağmen dış piyasada rekabet gücü yüksek bir ürün olması bakımından önemli olduğunu söyledi. 
Şahali, üreticilerin ve kendi gayretlerinin birleşmesiyle sınırlı kaynakların daha verimli kullanılabileceğine ve aydınlık günlere ulaşılabileceğine inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474