banner564

Yetkililer göreve

Dereboyu’ndaki bir apartmanın bodrum katında meydana gelen kanalizasyon taşkını bölge halkını rahatsız ediyor

Yetkililer göreve
banner598

Ömer KADİROĞLU
Lefkoşa’da Dereboyu bölgesi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Hacı Ali Apt. 5 sakinleri apartmanın bodrum katında yaşanan kanalizasyon taşkınlarından rahatsız. Söz konusu apartmanın ön cephesinde cadde üzerinde bulunan işletmeler tarafından tuvalet ve lavabolara atılan yabancı cisimler ve mutfaklardan dökülen yağ atıkları nedeni ile taşkınların yaşandığını iddia eden apartman sakinleri, birçok kez Lefkoşa Türk Belediyesi’ne şikâyette bulunulduğunu ancak herhangi bir çözüm üretilmediğini söyledi. Söz konusu mekânın tuvaletlerinin bozuk olması nedeniyle müşterilerin tuvalet ihtiyaçlarını Apartman bodrum katı girişinde giderdiklerini de iddia eden apartman sakinleri, sağlıksız koşullarda yaşadıklarını ifade etti. Apartman bodrum katında mekânlara ait depolar olduğunu da söyleyen apartman sakinleri, burada gıda ve içeceklerin muhafaza edildiğini belirtti. Konu ile ilgili Diyalog’a ulaşan Apartman Yönetimi Yetkilileri, yetkilileri göreve çağırdı.
Ne dediler…
Bircan Gürpınar: 
Apartman yönetimindeyim. Sabah saatlerine kadar müzikler çalınıyor ancak denetleyen yok. Bodrum katında bu işletmelere ait ambarlar var ve bu ambarlar geçtiğimiz gün taşan lağım sularına maruz kaldı. Buradan görüyoruz ki eşyalar çıkartılıp söz konusu işletmelere taşınıyor. Burası tuvalet ve pis su giderinin tıkanması sonucu sular altında kaldı. Buradan nasıl halka servis yapılabiliyor. Bodrum katı berbat durumdadır. Defalarca şikâyette bulunduk ancak kimse gelip ilgilenmedi. Burada hem müşterilerin hem de biz apartman sakinlerinin sağlığı ile oynanıyor. Bodrum katımız tertemizdi ve biz buraya bazı kullanmadığımız eşyalarımızı koyduk ancak şu an hepsi zarar görmüş durumdadır. Bu bodrum kata taşan pis sular vidanjör ile çekildi ancak bir türlü ilaçlanıp dezenfekte edilmiyor. Birçok kez bu sağlıksız koşullarla ilgili Çevre Dairesi’ne, Sağlık Bakanlığı’na ve Belediyeye şikâyette bulunduk ancak kimse ilgilenmiyor. İşletmelerden birinin tuvaletinde arıza olduğunu öğrendik. Tuvaleti arızalı işletmenin müşterileri bodrum katının girişini tuvalet olarak kullanıyorlar. Buna acilen bir önlem bulunmasını istiyoruz.
Salih Gürler:
Sürekli olarak apartmanımızda sorunlarla karşılaşıyoruz. Gerekli her yere şikâyetlerimizi yaptık ancak kimse sorunumuza çözüm üretmedi. Burada yaşanan sıkıntıların biran önce çözüme kavuşmasını diliyorum. Bodrum katında pis sular taştı ve burası sular altında kaldı. Burada işletmelerin ambarları var ve buradan yiyecek içecek çıkartıp restoranda servis ediyorlar. Birçok kez gerekli yerlere şikâyetlerimizi yapmış olsak da kimse sorunla ilgilenmedi. İlgili mercileri göreve davet ediyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473