banner564

“Yılın yeşil beyni” başvuruları başladı

Konusu yaşamsal üçlünün sürdürülebilirliği olan yarışma ODTÜ KKK tarafından düzenleniyor

“Yılın yeşil beyni” başvuruları başladı
banner598
ODTÜ Kıbrıs’ın lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni 2017” uluslararası proje yarışmasına başvurular başladı. Yarışma, ODTÜ Kıbrıs’ın Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından düzenleniyor.
ODTÜ Kıbrıs’tan yapılan açıklamaya göre, 25 Mayıs tarihinde sona erecek başvurular, sadece internetten yapılıyor. Yaşamsal üçlü olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlendiği belirtilen yarışmanın; üniversite öğrencilerinden oluşan takımlara açık “Yılın Yeşil Beyinleri” ve lise öğrencilerinden oluşan takımlara açık “Yılın Genç Yeşil Beyinleri” olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldığı vurgulandı.
Lise öğrencilerine yönelik uluslararası “Yılın Genç Yeşil Beyinleri” yarışmasının konusu da yine yaşamsal üçlünün sürdürülebilirliği. İki lise öğrencisinden oluşturulan takımlar, en fazla 3 şekil ve 1 tablo ile destekleyecekleri ve 1000 kelimeden oluşan özgün projelerini Türkçe ya da İngilizce olarak hazırlayabilecekler.
//www.greenbrain.ncc.metu.edu.tr/tr adresinden başvuru yapılan yarışmanın birincisi, yine finale kalan beş takımın Eylül ayında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda yapacağı sunumun ardından belirlenecek. Yarışmada birinci olan takım 1000 Euro, ikinci 750 Euro, üçüncü 500 Euro ve tüm finalistler KKTC gezisi ile ödüllendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 03:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474