banner564

‘Yine yapacağım’

Hiç tanımadığı bir kadını 7 kez bıçaklayan 17 yaşındaki kız çocuğu pişmanlık duymak yerine, aynı suçu işleyeceğini söyledi

‘Yine yapacağım’
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de sabahın erken vaktinde yoldan geçen ve hiç tanımadığı 49 yaşındaki Elmeryy Sanchez isimli kadını sırtından 7 kez bıçaklayan 17 yaşındaki T.K. hakkındaki soruşturma sürüyor. Polise verdiği ifadede çocukluğundan beri cinayet işlemek istediğini söyleyen zanlının, “Beni bırakırsanız yine aynısını yapacağım” dediği açıklandı. 
   Polis, zanlıyı psikiyatrist kontörlünden geçirirken henüz kapsamlı bir raporun çıkmadığı belirtildi. Ayrıca zanlının okul, aile yaşamı ile ilgili de soruşturma yapıldığı kaydedildi. Zanlının ailesinin ise şizofren olabileceği ile ilgili beyanlarda bulunduğu öğrenildi.
    Olayda bıçaklanan kadının Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken zanlı dün ek süre için yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Doktor rapor verecek
  Soruşturmayı yürüten polis, zanlının 30 Ekim saat 08.05 sıralarında 13 Şubat Caddesi üzerinde yoldan geçen ve hiç tanımadığı Elmeryy Sanchez isimli kadını sırtından 7 defa bıçakladığını söyledi. 
Yaralı kadının olay yerine çağrılan ambulansla, önce Girne Akçiçek Hastanesi ardında ise Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten polis, zanlının olay yerinde elinde bıçakla suçüstü yakalandığını söyledi.
   Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının Barış Ruh Hastanesi’ndeki kontrollerinin sürdüğünü belirten polis, doktorun kapsamlı bir rapor hazırlaması için daha fazla süreye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Polis, zanlının ifadesinde çocukluğundan beri cinayet işlemek istediğini söylediğini, ayrıca serbest kalması halinde yeniden aynı şeyleri yapacağını söylediğini de açıkladı.
   Zanlı ile ilgili sosyal tahkikat yaptıklarını da belirten polis, ailesi, okulu ve arkadaşları ile görüşmeler yapacaklarını bildirdi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Şizofren şüphesi
Zanlının avukatı ise yaşanan olayın normal bir vaka olmadığını, zanlının bazı el çizimlerinin de incelenmesi gerektiğini ve şizofren olabileceği ihtimali olduğunu belirtti. Savunma zanlıya ait el çizimlerini de incelenmesi amacı ile polise verdi. 
Mahkeme aktarılan olguların ardından zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473