banner564

‘Yoksulluk içindeyiz’

Yiğitler Burcu’nu aşarak güneye geçmeye çalışan Tevfik Kaya ve Ali Tokay’dan ilginç savunma:

‘Yoksulluk içindeyiz’
banner598

 Onur ULAĞ

Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinden Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken suçüstü yakalanan zanlılar Tevfik Kaya ve Ali Tokay dün mahkemeye çıkarıldı.  
Zanlılar yoksul olduklarını, güneye çalışmak için gitmek istediklerini söyledi. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis,19 Ekim tarihinde saat 00.10 raddelerinde Lefkoşa da birinci derece askeri yasak bölge olan Yiğitler Burcu bölgesinden Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen Tevfik Kaya ve Ali Tokay’ın görevli askerler tarafından tespit edildiğini ve tutuklandığını söyledi. 
   Polis, zanlıların gönüllü ifade verdiklerini ve Güney Kıbrıs’a çalışmak maksadı ile gitmeye çalıştıkları itirafında bulunduğunu aktardı. Polis, zanlıların ayrıca daha öncede aynı yerden Güney Kıbrıs’a geçtiklerini de söylediklerini, bu nedenle bölgede kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek, 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
   Mahkeme talep edilen süreyi onaylarken, söz alan zanlılar yoksul olduklarını ve bakmakla yükümlü aileleri olduğunu belirtip, ülkelerine gönderilmelerini talep etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473