banner564

Yol gösterici

Bakan Berova, ülkedeki sivil toplum örgütleri ve derneklerin yürüttüğü çalışmaların kendileri için önemli olduğunu belirtti

Yol gösterici
banner598
Gözde Süreç SARI
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu heyetini kabul etti.
Berova, ülkedeki sivil toplum örgütleri ve derneklerin yürüttüğü çalışmaların kendileri için yol gösterici olduğunu belirtti.
Hükümetin engellilere, engelsiz bir hayat sunabilmek için üzerine düşeni yapacağını söyleyen Berova, Milli Eğitim Yasası çerçevesinde Özel Eğitim Tüzüğü çıkarılması konusunun önceki bakanlığı döneminde de gündeme geldiğini ve çalışma yapıldığını dile getirdi.
Bu konuda karara varıp yasal mevzuatın düzenleneceğini belirten Berova, konuya özel ilgi göstereceklerini, engellilerin eğitimi konusundaki sıkıntıların aşılması için de engellilerin yanında olacaklarını ifade etti.
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Bakan Berova’ya, 11 maddelik istem paketini ve Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu ile ilgili talepleri içeren dosyayı sundu.
Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Refia Arı da Özel Eğitim Tüzüğü’nün Milli Eğitim Yasası kapsamında geçirilmesini istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473