banner564

Yönetime tavsiye

Denktaş, “Kalkınma Bankası verimli çalışırsa ekonomik hayat içindeki önemi o kadar artar” dedi

Yönetime tavsiye
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Besim ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede ekonomideki beklenti ve öngörüler masaya yatırıldı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Besim, hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerin memnuniyet verici olduğunu, zamanın göstergesine göre de ilave tedbirlerin alınabileceği sinyalini hissettiklerini söyledi. Besim, açılımların önemine vurgu yaptı. 
Kalkınma Bankası olarak, yatırımcıları Türk Lirası borçlanmaya teşvik ettiklerini de açıklayan Besim, ancak kur sorunu nedeniyle bir takım komplikasyonların yaşandığına işaret etti.
Kalkınma Bankası yönetimi olarak, kendilerinin de ekonomiye katkı sağlayabilecek bazı adımlar attıklarını kaydeden Mustafa Besim, bu konuda, almış oldukları tedbir paketlerini açıkladı. 
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, Kalkınma Bankası’nın çalışmalarını takından takip ettiklerini, yönetimdeki uyumun devamının son derece önemli olduğunu belirtti.
Denktaş, “İstişare içinde alabileceğimiz kararlar da var. Kalkınma Bankası verimli çalışırsa ekonomik hayat içindeki önemi de o kadar artar” dedi. 

KTSO yönetimiyle bir araya geldi
Öte yandan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Candan Avunduk başkanlığında Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yönetimiyle bir araya geldi. 
Yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu’nun alkollü içeceklere uyguladığı Fiyat İstikrar Fonu kararının görüşüldüğü toplantıda ayrıca “Bilanço Barışı”yla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.
Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, alkollü içeceklere getirilen fon uygulamasındaki eksiklikleri yeniden gözden geçireceklerini söyledi. Denktaş, “Bu dönem, herkesin özveride bulunmasını gerektiren bir dönem. Şu an itibarıyla tüm giderlerimizi yerel gelirlerimizle karşılamak durumundayız. Gerekli gördüğümüz her türlü önlemi almak zorundayız” dedi. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden Denktaş’a ziyaret 
Bu arada Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ile görüştü. Görüşmede, Kıbrıs Yeşilay Derneği Başkanı Ayşe Gökyiğit ve her iki sivil toplum örgütünün yönetim kurulu üyeleri de yer aldı
Yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Kıbrıs Yeşilay Derneği ile birlikte yürüttüğü projeler hakkında Denktaş’a bilgi verildi. 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, ziyarette yaptığı konuşmada, amaçlarının bağımlılığı yok etmek olduğunu vurguladı. Dursun, 2014 yılı itibariyle dünyada çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaparak 41 ülkede çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Lefkoşa ve Mağusa’da ayakta tedavi ve takip merkezi açmak istediklerini söyledi. 
Denktaş ise, ülkede bağımlılıkla mücadele noktasında yürütülen çalışmaların boyutu hakkında heyeti bilgilendirdi. Devlet olarak, Güzelyurt’ta otel olarak inşa edilmiş bir binayı devraldıklarını ve içinde bir takım düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Denktaş, kısa bir süre sonra bu binanın KKTC’den ve Türkiye’den uzman ekiplerle birlikte çalışarak bağımlılara el uzatılacağını belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473