banner564

“YSK önlem almalı”

Erhan Arıklı Türkiye’den gelen bazı şirketlerin yasağa rağmen anket yaptığını ve algı operasyonu yaratıldığını savundu

“YSK önlem almalı”
banner598
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, anket oyunlarıyla halkın kafasının karıştırılmaya ve algı operasyonları yapılmaya çalışıldığını kaydetti.
Arıklı, partisi adına yaptığı yazılı açıklamada YSK’nın 24 Aralık tarihinden sonra anket açıklanamayacağına dair kararının yetersiz olduğunu ifade etti.
Açıklanmayacak anketlerin neden yapıldığının büyük bir soru işareti olduğunu belirten Arıklı, “Herkes biliyor ki, özellikle Türkiye’den gelen ve yasalarımızı takmayan anket şirketleri, burada yaptıkları hileli anket çalışmalarını, Türkiye basın-yayın organları ve sosyal medya üzerinden toplumumuza pompalamaya çalışacaklardır. Bu sebeple YSK, seçimlere son 15 gün kala ülkemizde her türlü anketin yapılmasını ve açıklanmasını engellemelidir.” ifadelerini kullandı.
YSK’nın, seçimleri manipüle etmeye yönelik hiçbir kontrole tabi olmayan bu algı operasyonlarına dur demesi gerektiğini belirten Arıklı, Türkiye’den gelip, anket yapan bir şirketin anket formlarında YDP’nin adının dahi geçmediğini anlattı.
Arıklı, bahse konu şirketin Türkiye’deki etkili ve yetkili makamları da aldatmaya veya yönlendirmeye çalıştığını kaydetti.

YSK’dan uyarı geldi
Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Seçim ve Halkoylaması Yasası uyarınca, 7 Ocak’ta yapılacak erken genel seçimle ilgili kamuoyu yoklamaları ve araştırmalarının yayımlanmasının, ilan edilmesinin ve dağıtılmasının 23 Aralık’tan itibaren yasak olduğunu hatırlatarak, seçmenlerin, herhangi bir yasal soruşturmaya tabi olmamak için kamuoyu araştırması maksatlarıyla kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermemeleri gerektiğini duyurdu.
YSK’dan yayımlanan 20 numaralı duyuruda Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 65(3) maddesinin “yapılan kamuoyu yoklamaları veya kamuoyu araştırmaları, oy verme gününden en az on beş gün öncesine kadar yayımlanabilir; on beşinci günden sonra hiçbir şekilde yayımlanamaz, ilan edilemez ve dağıtılamaz” maddesine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473