banner564

Yüreklerde yaşıyorlar

İngiliz sömürge yönetimine karşı verilen mücadelede şehit düşenler düzenlenen törenlerle anıldı

Yüreklerde yaşıyorlar
banner598
Kıbrıs Türk halkının İngiliz sömürge yönetimine karşı 27-28 Ocak 1958’de verdiği mücadelede şehit düşenler dün düzenlenen törenlerle anıldı. 
İlk tören  Lefkoşa’da Şehitler Anıtı önünde düzenlendi. Törende ilk olarak Anıta çelenkler konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören son buldu. 
İkinci tören ise Küçük Kaymaklı Mezarlığı’nda yapıldı. Buradaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışı yapılmasının arından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. 
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Nevin Erdoğan yaptı. 

Erdoğan: Tarihte sağlam bir perçin
Erdoğan, 27-28 Ocak tarihlerinin, Kıbrıs’ın tarihinde Türk damgasının sağlam bir perçini olduğunu belirtti. Erdoğan “27-28 Ocak tarihleri sömürgeciliğin iflas ettiği, Türkün Türkten başka dostu olmadığının ortaya çıktığı gündür. 57 yıl önce bugünler varlığımızı ve özgürlüğümüzü korumak için Yunan, Rum ve İngiliz sömürgesine karşı tek bir kalp olup ortaya çıktığımız gündür” dedi. 
Erdoğan, İngilizlerden destek alan Rumların ENOSİS önünde engel olduğunu düşündükleri Türklere karşı insanlık dışı davranışlar sergilediğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474