banner564

Yurtdışına taşınmalı

Uluslararası Patates, Kültür ve Sanat Festivali başladı

Yurtdışına taşınmalı
banner598
Gazimağusa’ya bağlı Beyarmudu köyünde bu yıl 4’üncü düzenlenen Uluslararası Patates, Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı yapıldı. Patatesin farklı yemeklerinin ve hamur işlerinin sunulduğu festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ,Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.

Eroğlu: Ülkenin önemli ürünlerinden biri
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerli ürünlerle ilgili yapılan festivallerin gün geçtikçe artmakta olduğunu, patatesin de ülkenin önemli ürünlerinden biri olduğunu, ancak 1993’de Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın aldığı bir kararla Avrupa Birliği ülkelerine ihracatının büyük ölçüde engellendiğini kaydetti. Kıbrıs Türk kültürüne önem vermenin ve farklı kültüre sahip ülkelerden ekiplerle festival düzenlemenin KKTC’nin ve Kıbrıs Türk kültürünün tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, KKTC’de düzenlenen festivalleri desteklediğini söyledi.


Özgürgün: Dünya çapında biliniyor
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise Kıbrıs patatesinin dünya çapında bilinen bir ürün olduğunu ve merkezinin de Beyarmudu bölgesi olduğunu belirtti. Festival ortamının çok güzel olduğunu ifade eden Özgürgün, katkı koyan tüm kesimleri tebrik etti.

Edip: Tanıtımına önem verilmeli
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise festivalin düzenlenmesi için koydukları katkıdan dolayı başta Beyarmudu Patates Üreticileri Birliği olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.
Kültürel faaliyetlerin sürdürülmesini sağlamanın ve ekonominin gelişmesine yardımcı olmanın Belediyenin asli görevleri arasında olduğunu kaydeden Edip, festival programını hazırlarken hem patates, hem de yerli sanatçılara önem verdiklerini belirtti. En lezzetli patatesin Beyarmudu bölgesinde yetiştirildiğine inandıklarını ifade eden Edip, patatesin ülke dışında tanıtımına da önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.Konuşmaların ardından yurt dışından gelen ekipler Cumhurbaşkanı’na kendi kültürlerini yansıtan hediyeler takdim etti.

Yarın sona erecek
Beyarmudu Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yarın sona erecek olan Uluslararası Patates Kültür ve Sanat Festivali’nde ses sanatçıları İbrahim Özduran, Cem Kafkas, Grup Barya, Fikri Karayel ve Hakan Arap sahne alacak, kostüm güzeli ve festival yakışıklısı seçilecek Hindistan, Makedonya, Rusya, Türkiye ve KKTC’den halk dansları gösterilerinin de yer alacağı festivalin son gecesinde Türkiyeli sanatçı Haluk Levent sahne alacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474