banner564

Yusufoğlu olayı anlattı

Kooperatif Merkez Bankası’ndan çalınan 3 milyon TL’nin, sigorta tarafından hala ödenmediği ortaya çıktı

Yusufoğlu olayı anlattı
banner598
Zorkun TAŞER

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında, Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygunla ilgili yargı süreci devam ediyor. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkeme heyeti huzurundaki davada dün İddia makamı yeni tanıklar dinletti. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmalarda İddia Makamı mahkemeye tanıkları dinletti. İddia makamının dünkü ilk tanığı soygun öncesinde Kalkanlı Piknik Alanı’nda kasten çıkarıldığı iddia edilen orman yangınını ilk fark eden kişi olan Mehmet Cemal Koçak oldu. Tanık Kürsüne Koçak’ın ardından yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye memuru Mehmet Tanyel ile itfaiye çavuşu Salih Tankut çıktı. Tankut, ormanın kasten yakıldığının tespit edildiğini ancak erken müdahale sonucu büyümediğini anlatarak, 100 metrekarelik alanda 22 çam fidanının yandığını ve 220 TL’lik zarar meydana geldiğini söyledi.  Daha sonra kürsüye çıkan Koop Bankası Güzelyurt Şubesi Amiri Dilek Yusufoğlu ise 3 Mart 2014 tarihinde Güzelyurt’ta görev yapmaya başladığını söyledi. Yusufoğlu, Halil Ceyhan ve Gültekin Serinkan’ın tüm evrak ve para sevkiyatını yapan odacılar olduğunu söyleyerek, para nakillerinin haftada bir kez ay sonları ödeme gününden önce mutlaka gerçekleştiğini belirtti. 

“Zırhlı araç bozuktu…”
Yusufoğlu şunları söyledi: “ Bankamıza 3 milyon TL nakil edilecekti, ödeme olacağı için bir gün önceden Lefkoşa Merkez Şube’den 3 milyon TL’yi ayırttım. 2 memura çeki verdim. Saat 09.00 raddelerinde Güzelyurt Şube’den ZFJ 735 plakalı Ford Focus araçla ayrıldılar. Banka olağanüstü kalabalıktı. 10.00 gibi Halil Ceyhan’ı aradım. ‘Merkez Bankası’ndan şimdi çıktık’ dedi, 10.30’da soyulduğumuzun ihbarı geldi.” 
Çalınan 3 milyon TL’nin Şeker Sigorta tarafından bankanın zararının ödenmediğini belirten Yusufoğlu, bankanın zırhlı aracının bozuk olmasından ötürü kiralık araç kullanıldığını kaydetti. Yusufoğlu, banka olarak bu meseleden şikâyetçi olduklarını söyledi. 
Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 11 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473