banner564

Zeytin ile harnup

KTSO, "Kuzey Kıbrıs ürünleriyle sağlıklı besleniyorum" isimli bilgilendirme kampanyası başlatıyor

Zeytin ile harnup
banner598
 Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) “Yerli Ürün Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, projenin ilk bilgilendirme kampanyasını ilkokullarda bugün başlatıyor.
KTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlkokul çocuklarına yerli ürünler içerisinde belirlenen 2 ürünün (harup, zeytinyağı) Kıbrıs için önemi ve besin olarak faydalarının anlatacağı bir kampanya tasarlandı. 
Bu amaçla, bugün saat 09.00’da Necati Taşkın İlkokulu’nda “Yerli Ürünlerle Sağlıklı Besleniyorum” kampanyası başlatılacak. 

123 ilkokula ulaşılacak

Ülkenin dört bir yanında seçilecek okullara, KTSO uzmanları ziyaret gerçekleştirerek derslere katılacak, öğretmen ve öğrencilerin konuya dikkatini çekecek. 
Bu ziyaretlerin dışında kalacak diğer tüm okullara (KKTC genelinde 123 tane ilkokul) kampanyanın üreteceği tüm görsel materyaller posta yoluyla ulaştırılacak. “Yerli Ürünlerle Sağlıklı Besleniyorum Projesi” çeşitli yerel ürünlere yaptığı vurgu ile gelecek yıllarda da devam edecek.

Çıralı: Ülkelerine güven duymalılar

KTSO Pashacasino Başkanı Ali Çıralı, “Yerli Ürün Haftası” dolayısıyla bir etkinlik programı hazırladıklarını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği sonucu geleceğimiz olan çocuklarımıza hafta nedeniyle üretimimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun kendilerine ve ülkelerine güven duygusu aşılayacağına inanıyoruz” dedi.
Ali Çıralı, hafta nedeniyle yerli üretimin ülke kalkınmasındaki önemine de değinerek, “Kalkınmanın ve ayakta durabilmenin yolu üretim ve ihracattan geçer. Güçlü ekonomi, güçlü ülke demektir. Üretmeyen toplumların güçlü ekonomisi olamaz. Bu etkinlikle gelecek nesillerimize bunu yerinde göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İzaz ikramda bulunulacak

Başkan Ali Çıralı, ziyaretler sırasında öğrencilere yerli üretimi anlatan broşür ve yerli ürün izaz ikramında da bulunulacağını sözlerine ekledi.
Kampanyanın başlangıç törenine Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Gıda Mühendisleri Odası temsilcisi, Diyetisyenler Birliği temsilcisi katılacak. Çeşitli ziyaret ve etkinlikleri içeren kampanya Aralık ayı sonuna kadar Sanayi Odası uzmanlarının okul ziyaretleri ile devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473