banner564

“Zihniyet değişmiyor”

Halkın çözüme olan umudunun azaldığını savunan Eroğlu, “Artık Rumları müzakere masasında beklemenin bir anlamı yok” dedi

“Zihniyet değişmiyor”
banner598

Raif UZKAN

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün, Türkiye Kamu-Sen Federasyonu Başkanı İsmail Koncuk başkanlığındaki heyetle görüştü.
Kabuldeki konuşmasında Eroğlu, artık Rum tarafını müzakere masasında beklemenin bir anlamı olmadığını söyledi.
Müzakere masasında Türk tarafının esnek tavrına rağmen, Rum kesiminin kendi uzlaşmaz tavrını gösterdiğini kaydeden Eroğlu, liderlere destek mitinginin sönük geçmesinin Türk ve Rum tarafında da artık müzakerelere ilgi kalmadığının bir göstergesi olduğunu belirtti.
Eroğlu, 50 sene sonra insanları evinden ve yerinden edecek bir anlaşmanın kalıcılığının ne derece olduğuna iyi bakılması gerektiğini kaydederek, uzun yıllardan beri Kıbrıs davasının içinde olan birisi olarak Rum zihniyetini çok iyi bildiğini, Rum tarafının masada hiçbir şey vermeden istediklerini yaptırmaya çalıştığını ifade etti.
Garantilerin önemine de değinen Eroğlu, garantilerin KKTC için olduğu kadar TC için de önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin garantisinden vazgeçilemeyeceği yönünde Meclis’ten karar da geçirmiş olduklarını hatırlattı ve Rum ders kitaplarının halen Türk düşmanlığı içerdiğinden bahsetti.
“Rumları artık müzakere masasında beklemenin bir anlamı yok” diyen Eroğlu, siyasi partiler de dâhil olmak üzere tüm kesimlerin Mont Pelerin’den çıkan sonucu iyi değerlendirmesi ve bundan sonra bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye Kamu-Sen Federasyonu Başkanı İsmail Koncuk da, geçmişte can güvenliği olmayan bir konumdan bugün bağımsız bir devlet haline gelmiş KKTC’de bağımsızlığın, namus ve şeref anlamına geldiğinin yeni nesle en iyi şekilde öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen’den üst düzey ziyaretler
Öte yandan KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Kamu-Sen heyeti dün; Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü ayrı ayrı ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473