banner564

Beraberlik bozulmamalı

Berova, “Bazı kesimler UBP’nin gücünün bir kısmını alabilme hayali içindeler” dedi

Beraberlik bozulmamalı
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova katıldığı televizyon programında ülke gündemini değerlendirdi. Özdemir Berova, “EL-SEN ve Kıbrıs meselesi” hakkında açıklamalarda bulundu, UBP’yle ilgili de konuştu.

UBP’nin ülkenin en köklü partisi olduğunu belirten Berova, partinin büyük kitleleri temsil ettiğini kaydetti. “Kitle ne kadar büyürse bazı konuların ön plana çıkarılmasında etkilidir” diyen Berova, bu durumun parti disiplinini bozmaması gerektiğini de kaydetti. Dışarıda UBP hakkında yapılan konuşmalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Berova, “Şimdi gördüğümüz kadarıyla birtakım görüşler ortaya konuyor ancak yıkıcı unsurlar içerdiğini çok görmedim. UBP’nin dışında olan kesimler, UBP’yi sekteye uğratmak, UBP’nin gücünün bir kısmını alabilme hayali içinde olan çevreler adım atmaya çalışıyorlar. UBP’nin temeli birliktir” şeklinde konuştu.
EL-SEN’in grev kararı hakkında da konuşan Berova, gerekçenin EL-SEN tarafından ifade edilmediğini kaydetti. Berova sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerekçe ifade edilmedi. Bizim vatandaş olarak Elektrik Kurumu’ndan beklentimiz nedir? Her ay gelen faturalar bütçeleri zorluyor. Nasıl ucuz elektriğe kavuşabiliriz? Hükümetin çalışma yaptığını biliyorum. Sendikanın eylem ve grev kararının haklı bir gerekçesi olmalı. Çatışma ile bir sonuç alacağım mantalitesi ile yola çıkılıyorsa -ki öyle olduğuna inanıyorum- sendikal hareketlere de zarar verecekler. 4’lü koalisyondaki tavırlarla, bizim iktidar dönemindeki tavırları kıyasladığımızda siyaset olduğunu görüyorum. Ben grev yaptıklarını hatırlamıyorum. Şimdi ne değişti?”

Değişiklik yok
Kıbrıs meselesi ile ilgili de konuşan Berova, çocukluğundan beri Kıbrıs sorununun içinde olduğunu, bugüne bakıldığında bir değişiklik olmadığını söyledi. Berova, gelinen noktada uzlaşılacak bir noktaya yaklaşma açısından sıkıntı gördüğünü kaydederek, Lute’nin geldiğini ve görüşme ortamı yaratmaya çalıştığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473