banner564

St. Hilarion’a tırmandılar

GAÜ öğrencilerinin doğa yürüyüşleri yoğun katılım ile devam ediyor

St. Hilarion’a tırmandılar
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Doğa Sporları Dersi kapsamında teorik çalışmalarını tamamlayarak, eğitimlerine uygulamalı olarak devam ediyor.
GAÜ BESYO öğrencileri, 2015-2016 akademik yılı bahar dönemi Doğa Sporları dersi kapsamında almış oldukları teorik eğitimlerinin ardından gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşlerine devam ediyor.
Öğrenciler bu hafta, GAÜ kampüsünden başlayıp, St. Hilarion Kalesi zirvesine gerçekleştirdikleri tırmanış ile yaklaşık 750m yüksekliğe, muhteşem bir dik açı ile tırmandı. Öğrenciler 2 mola yaparak toplam 6 km yürüyüşle zirveye ulaşırken, yürüyüşe 53 kişiyle GAÜ'den başlayıp hiçbir sorun yaşanmadan kalenin zirvesinde sonlandırdı. Önceden belirlenmiş rota üzerinde gerçekleşen yürüyüş, toplamda 3 saat sürdü. Gerekli ölçümler dersin öğretmeni tarafından GPS üzerinden yapılırken, aynı zamanda tırmanış sırasında da güvenlik faktörü ön planda tutuldu. St Hilarion Kalesi’nde öğrencilere görevli rehber tarafından kalenin tarihçesi ve özellikleri ile ilgili bilgi verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474