banner564

Yoğun katılım sevindirdi

Cumhuriyet Meclisi Yürüyüş ve Bisiklet Parkuru’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi

Yoğun katılım sevindirdi
banner598
KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğindeki sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Lefkoşa’ya 4 km. uzaklıkta Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde oluşturulan “Cumhuriyet Meclisi Yürüyüş ve Bisiklet Parkuru”nda doğa yürüyüşü ve fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Meclis ormanına 100 çam fidanı daha dikilen etkinlikte Meclis Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bazı milletvekilleri, Müzakereci Özdil Nami, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Çekova Başkanı Kenan Atakol, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, diğer sivil ve askeri yetkililer, doğa, spor ve bisiklet severler hazır bulundu.
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu doğa yürüyüşü arasında yaptığı konuşmada 1989 yılında başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında belli bir noktaya gelindiğini, ormanların yeşillenmeye başladığını ev 10-20 yıl kadar sonra şehirlerin nefes alacağı yerler haline geleceğini söyledi.
Doğa yürüyüşünün ardından konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber de, gelişen dünya koşulları ve teknolojik koşullarda, “sağlıklı şehir” olmanın önemine işaret ederek, bisiklet, yürüyüş yolları ve yeşil alanların daha da artırılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473