banner564

Benli: Tarafsızlık bekliyoruz

Belediyeler Birliği heyeti, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı ve Kıbrıslı Türklerin taleplerini seslendirdi

Benli: Tarafsızlık bekliyoruz
banner598
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Strasbourg’taki toplantısına katılan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde ciddi adımların atıldığı bir süreçte, Avrupa Konseyi’nden tarafsızlık beklediklerini söyledi.
5-7 Nisan tarihleri arasında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı”nı değerlendirmek amacıyla adaya gelecek İzleme Komitesi heyetini kuzeye de davet eden Ahmet Y. Benli, “Strasbourg’daki toplantıda, Kıbrıs’ın statüsü gereği bu değerlendirmenin sadece güneyde yapılacağı bizlere iletilmiştir. Üzüntülerimizi paylaştık. Bir kez daha Avrupa Konseyi’ne tarafsızlık çağrısı yapıyor ve kendilerini kuzeye de beklediğimizi söylemek istiyoruz” dedi. Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Heyeti 22-24 Mart tarihlerinde yer alan 30’uncu oturum çerçevesinde Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı.
Toplantıda, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli’ye, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile dış ilişkiler uzmanları da eşlik etti.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin Avrupa Konseyi kurumlarındaki varlığının resmiyet kazanmasından sonra ilerletilen ilişkiler sonucunda, Avrupa Konseyi’nden bir heyetin önümüzdeki aylarda ülkemize gelmesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı.

Benli sosyalist, Özçınar liberal gruba üye oldu
Öte yandan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Ahmet Y. Benli “Sosyalist Grup”, Mahmut Özçınar da “Liberal Grup” üyesi oldu.
Strasbourg’taki temas ve incelemeler sırasında Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Belediyeler Birliği, KKTC heyeti onuruna birer akşam yemeği düzenledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474